header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови скандал у Ватикану Штампај Е-пошта
петак, 12 јануар 2024
             Његов „херој“ је нови шеф Дикастерија за доктрину вере, кардинал В.М.Фернандез, који је 18. децембра 2023. потписао декларацију „Fiducia Supplicans“, којом се одобрава благосиљање истополних парова
.       Као што је широј јавности недавно постало познато (https://gloria.tv/share) још 1998. године, Фернандез је написао књигу „Мистична страст: духовност и сензуалност“, која се може класификовати као „мека еротика“. Важно је напоменути да се ова чињеница не помиње у Фернандезовој биографији представљеној на сајту Ватикана.

На страницама своје књиге Фернандес много размишља о сличности осећања неких „светаца“ у тренутку њиховог молитвеног обраћања Богу са оргазмом. Будући у то време свештеником, Фернандез објашњава разлику између мушког и женског оргазма, говори о „могућности постизања неке врсте пуног оргазма у нашем односу са Богом“, назива оргазам „узвишеним чином обожавања Бога“ итд.

Вест је изазвала негодовање конзервативних католика. После избијања скандала, Фернандез је покушао да се оправда (https://www.americamagazine.org/faith/), рекавши да је „књига о сексуалности и духовности коју је објавио пре 25 година књига његове младости, коју он, сигурно, сада не би написао.“ Да појача своје речи, додао је да никада није дао дозволу за поновно објављивање књиге

Све у свему, папа Франциско је именовао праву особу на чело Дикастерија. Нема сумње да ће Фернандез наставити уништавање остатака хришћанског морала у РКЦ, које је започео понтифекс [ на овом месту једно подсећање (https://t.me/pravblogs/859)].

[ За више (бизарности) видети (овде:) ]

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.