header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скидање проклетства Штампај Е-пошта
уторак, 16 јануар 2024
          Павел Флоренски је написао: „Род је јединствени организам и има јединствену интегралну слику“. У овом јединственом родбинском организму, благодат Светог Духа може се акумулирати из поколења у поколење, јачајући сваког члана те породице у наслеђивању болестима и животних околности.

А може се протраћити без дара, што ће сигурно утицати на наредна поколења са гомилом невероватних несрећа и чак довести до слабљења и нестанка породице. Благодат се акумулира молитвом, црквеним тајнама и добрим милосрдним делима.

Млада жена, која је први пут дошла у храм, на исповести се жалила на несрећу која се обрушила на њу: њен супруг је погинуо у несрећи пре две године, пре годину дана – син јој се разбио на мотоциклу, али је преживео. А годину дана касније, у току лета, 12-годишња ћерка се утопила у језеру … А разлог је био у њеној баки. Испоставило се да је волела да узима туђе, па чак и крала од породице са дететом са инвалидитетом. Греси крађе, убиства, блуда и прељубе страшно су проклетство над потомцима до четвртог колена.

Једна жена је дошла у манастир са гомилом несреће, туге и недоумица. „Моја мајка је умрла од рака материце, не желим да следим њен пут.“ Одговорили су јој, да девојчице носе проблеме оца и очевог рода, дечаци носе проблеме маме и маминог рода. Иначе, још је Л.Н. Толстој приметио да девојчице наслеђују карактер свог оца, а дечаци карактер своје мајке.

„Ако носите очеве проблеме, нећете имати такав рак материце. Имаш ли брата? “ Жена је била изненађена: „Имала сам два брата. Ја сам у средини, имала сам старијег брата. Био је банкар и у лошим 90-има убио га је убица, није имао деце. А млађи брат је умро од залуталог метка, пошто је био школарац, тада такође није имао деце, продужетак породице се пресекао. Након што је сахранила двојицу синова, моја мајка је због стреса добила рак и отишла врло тешко, и ова породица је дуж ове гране прекинута “. Питали су је: „Ко је био твој деда?“ „А мој деда је био шеф НКВД-а. Јасно је да је крив за погубљења људи и, могуће, свештеника.

За излечење од терета наследних болести, постоји обред читања Псалтира по благослову Св. Петра (Могиле). Кад је он умро, као и сви остали, душа му је боравила и у паклу. Видео је, како се тамо душе муче. Био је толико потресен оним што је видео, да је почео да се моли Господу да га Господ, макар на кратко, васкрсне. И он се јавио 40. дана после смрти оцима Кијево-Печерске лавре. Они су га, примивши благослов, ископали. Митрополит Петар је оставио писмено упутство о томе, како треба да умивати молитвом свој род, своје сроднике по телу. Читајући Псалтир, на све 3 „Славе“ треба се молити за упокојење, колико је могуће што више помињати имена наших преминулих предака и читати Псалтир 20 пута.

Прочитавши га 20 пута, како рече митрополит Петар (Могила), Господ Својим милосрђем опрашта грехове предака. Али, што је најважније, када се ти греси опросте, тада се многи проблеми уклањају са нас, пре свега, физички, физиолошки, проблеми, проблеми повезани са болестима. Штавише, ове болести често не нестају постепено, већ испоставља се да се особа ујутро буди изненада потпуно здрава.

Ето колико је важно умивати молитвом свој род, колико је то повезано са нашим физичким здрављем.

 

Припрема: НИКО ИСХС + NIKA

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 105 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.