header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow И Хитлер је то говорио, само за Немце: Источни папа: Грци су благословено уникални
И Хитлер је то говорио, само за Немце: Источни папа: Грци су благословено уникални Штампај Е-пошта
понедељак, 15 јануар 2024

 Поглавар Фанара је објавио да је својапуномоћјадобио од Бога

Патријарх Вартоломеј је рекао да је одлучан да испуни своја пуномоћја јер је „ово наш живот и наша благословена посебност“.

Вартоломеј је рекао да је своја „пуномоћја“ добио од Бога, преноси orthodoxianewsagency.gr.

Приликом сусрета са појцима из различитих цркава у Истанбулу, поглавар Фанара је рекао да је веома често „сам“ и да „до касно у ноћ ради у Патријаршијској управи и служи у светим пословима Мајке Цркве“.

Свој положај упоредио је са појцем који поје у цркви „без икаквог помоћника, без икакве подршке, само са Господом“.

Према речима Вартоломеја, Господ га је обдарио „влашћу да испуњава свету дужност према светињама народа, коју су нам завештали наши часни оци“.

„Не одустајемо од борбе. Не спуштамо заставу“, рекао је поглавар Фанара и цитирао речи Херодота, који је рекао да су Грци који су бранили Термопиле били „малобројни, али неустрашиви“.

Вартоломеј је наставио да смо „пуни одлучности, и то не само зато што нас води дужност, већ и зато што је ово наш живот, ово је наша благословена посебност.

„Ништа друго нас неће усрећити осим поносне и оптимистичне службе Богу, коју сматрамо свештеном и светом. Нешто за шта вреди жртвовати наш „мир“ и „покој“, јер су то заиста важне ствари.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.