header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Икона Свете Матроне Московске са Стаљином уклоњена је из грузијске Саборне цркве
Икона Свете Матроне Московске са Стаљином уклоњена је из грузијске Саборне цркве Штампај Е-пошта
четвртак, 18 јануар 2024

 У тбилисијском Саборном храму Свете Тројице уклоњена је икона Московске Матроне са ликом Стаљина, коју је пре неколико дана једна жена полила плавом бојом, а на њеном месту сада виси још једна мања икона Матроне, преноси телеграм канал Грузијске вести.

Патријаршија је саопштила да је икона послата како би се прерадила у складу са канонима, пошто – како су рекли – нема доказа да се Света Матрона икада срела са Стаљином.

„Да би се извршиле одговарајуће измене у канону иконописа, икона Свете Матроне се преноси у заштићени простор Тројичког саборног храма, где ће иконописцу бити дата могућност да исправи недостатке иконе у складу са канонским правилима у договору са надлежним одељењима Патријаршије. За сада се у Саборном храму налази још једна икона Свете Матроне, пред којом могу да се моле они који желе“, рекао је представник Патријаршије архимандрит Јоане Мчедлишвили.

Како је известио „СПЖ“, 13. јануара 2024. године око три хиљаде припадника „Конзервативног покрета“ одржало је митинг хиљада људи тражећи оштрије казне за жену која је полила фарбом икону Свете Матроне Московске на којој је приказан Јосиф Стаљин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 24 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.