header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Изгледа да почиње амерички мајдан
Изгледа да почиње амерички мајдан Штампај Е-пошта
субота, 27 јануар 2024

 Око 2.500 камиона са камионџијама и волонтерима стиже из Оклахоме и других јужних држава у Тексас како би се супротставили могућем уласку федералних снага САД и подржали Националну гарду Тексаса на граници, преносе амерички медији.

Гувернер Тексаса Грег Абот рекао је да ће се на граници и даље градити утврђења и жилет жица, без обзира на захтеве Бајдена и Врховног суда САД.

Према писању медија, Бајденов захтев (ултиматум) завршава се у 00:00 у суботу.

*****

Тексас поставља још жилет жице на граници са Мексиком, упркос захтеву Вашингтона да је уклони, преноси Fox News.

Гувернер инсистира да локалне власти имају право да ојачају границу и приведу илегалне мигранте.

Државни тужилац Тексаса Кен Пакстон рекао је да није сасвим сигуран шта ће бити Бајденов следећи потез након што је Врховни суд сигнализирао да би федералци могли да уклоне жилет у парку Шелби под државном контролом, а да не блокирају гувернера Грега Абота да је поново инсталира.

 „Што се тиче обрачуна, не знам шта ће Џо Бајден да уради. И даље се чини да је свака његова одлука била лоша одлука за нашу земљу“, рекао је Пакстон.

Он је рекао да Бајден не само да сарађује, већ је „у партнерству“ са латиноамеричким нарко-картелима.

Он каже да су под Бајденом припадници транснационалних криминалних организација престали да се крију, а посебно траже граничну патролу за улазак у САД са протоком избеглица.

***

Флорида стиже у помоћ Тексасу.

Гувернер Флориде ДеСантис рекао је да проширује овлашћења Националне гарде Флориде, што ће јој омогућити да буде распоређена у Тексасу како би помогла локалној Националној гарди у борби против прилива илегалних миграната на граници.

Fox News такође преноси да су државе Флорида и Тексас одбиле да испоштују наређења Вашингтона.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.