header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У САД се „Божја војска“ креће ка граници са Мексиком
У САД се „Божја војска“ креће ка граници са Мексиком Штампај Е-пошта
недеља, 28 јануар 2024

 Вође тексашког конвоја камионџија „Врати нашу границу“ себе називају „Божјом војском” и кажу да је њихова мисија да се супротставе „глобалистима”.

У Тексасу, у Америци, конвој камионџија „патриота“ креће ка америчкој граници са Мексиком, преноси Vice. Вође конвоја „Врати нашу границу“ себе називају "Божјом војском" и кажу да је њихова мисија да се боре против "глобалиста" за које тврде да су се  заверили да држе границе САД отвореним и униште земљу.

„Ово је библијски, монументални тренутак који је створио Бог“, рекао је један од организатора конвоја. „Са свих страна смо опкољени мрачним силама зла“, рекао је други.

Експерти кажу да хришћански националистички призвук у реторици додаје опасност ионако тешкој ситуацији.

„Када људи верују да раде у име Бога, можда су спремни да прибегну екстремним мерама“, рекла је Рут Браунштајн, доцентка социологије на Универзитету Конектикат.

Организатори конвоја су почели да формирају конвој пре око месец дана. „Божја војска се диже“, рекао је један од њих, Ким Јитер, током конференције о планирању. "Сви смо били изабрани за ово време."

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.