header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит Леонид: ово је издаја Цркве и државе! Повлађују Грцима и Ватикану!
Митрополит Леонид: ово је издаја Цркве и државе! Повлађују Грцима и Ватикану! Штампај Е-пошта
недеља, 28 јануар 2024

 Изненађен - није реч коју желим да употребим у вези са овим догађајима (суди му Врховни црквени суд Руске Цркве - нап. "Борба за веру").

Зашто у множини, питате се, да зато што смо прешли линију свести о добру и злу. Сада је могуће све, ако је код тебе неконтролисана моћ у рукама.

И такве одлуке падају [около] квргаве*, једна за другом. Одлуке су неправедне, безаконе, уништавају ионако ослабљен ауторитет Цркве. Како их тумачити иначе!?

Погледајте на мом примеру. Пројекат је био зацртан. У детаље разрађен. Било је тешко. За Руску православну цркву ово је био први продор од 988. године, када смо дошли у Африку. Разлози су у потпуности наведени у одлукама Синода РПЦ и више пута су описани на разним информативним платформама. За 1 годину и 9 месеци смо постигли озбиљне резултате, покривајући 25 земаља афричког континента. Трудили смо се као мали тим, нису нам давали да се проширимо. О свим детаљима ћу писати касније, после „одлуке суда“.

Али сада бих желео да кажем једно. Све је ово жалосно за Цркву. А још тужније за Њену будућност. Зар ви не схватате, да сте човека, који се добровољно подвргао свим санкцијама, пре свега, због његових активности у Африци, да сте га напустили и издали. Грци су га „лишили чина“, а сада и његова сопствена Црква, у лику издајника Цркве повлађује њима и Ватикану, под натегнутим изговорима, од септембра одсецајући део по део, ругајући се и исмевајући, доносећи своје изфабриковане "пресуде."

Не смемо се одрећи својих! Назваћу ствари правим именом - ово је издаја! Издаја Цркве и Отаџбине. И сви, који учествују у овом безакоњу су - издајници. И морају да живе са тим. Господ ће све поставити на своје место, уверен сам.

Још једном. Касније ћу све подробно изложити по полицама. Нисам ја започео ово. И Бог види, ја ово нисам желео. Но неко треба да почисти ове Аугијеве штале.

*) Везано за руску пословицу "Прва палачинка је квргава" са значењем - доношене одлуке су неуспешне.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.