header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Фанарски безбожник Елпидофор објаснио зашто је крстио децу содомита
Фанарски безбожник Елпидофор објаснио зашто је крстио децу содомита Штампај Е-пошта
недеља, 28 јануар 2024

 Елпидофор је рекао да не може „под микроскопом испитати како је дете зачето“.

Поглавар фанарске архиепископије у САД Елпидофор је у интервјуу за Ta Nea објаснио зашто је крстио децу коју је усвојио хомосексуални мушки пар.

Коментаришући речи грчког поглавара о одбијању да се крсти деца таквих родитеља, архиепископ Елпидофор је рекао да у Фанару „нема препрека за дете било каквог порекла“.

„Не можемо под микроскопом испитати како је дете зачето и како је рођено“, рекао је он.

Према његовим речима, улога Цркве је да обезбеди законитост и није битно ко су родитељи детета. Битно је ко су му кумови.

„Морамо осигурати да они који имају старатељство над тим дететом, било да су биолошки родитељи или законски старатељи, морају пристати на крштење. Ово је са правне тачке гледишта. Са становишта цркве, важно је да кум, будући да је православац, делује као гарант православног васпитања детета. Родитељи не могу да процене сопствену приврженост православној вери и онда одлучују да ли дете треба крстити или не. Ово је задатак кума. Дакле, ако се испуне ова два услова, не постоје ни црквене ни правне препреке за крштење детета“, рекао је архиепископ Елпидофор.

Према његовим речима, управо тим разматрањима је руководио када је крстио децу хомосексуалаца.

Подсетимо, у јулу 2022. године поглавар фанарске архиепископије у Сједињеним Државама крстио је децу хомосексуалног пара у Грчкој, што је изазвало велики скандал у грчком православљу. Пирејски митрополит је изјавио да Елпидофор треба да се појави пред црквеним судом. Овом приликом састао се Синод Грчке Цркве, који је упутио писмо поглавару Фанара. Али није реаговао јавно.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јануар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.