header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Такер Карлсон демонтирао Путиново екуменистичко виђење (понижавање) Православља
Такер Карлсон демонтирао Путиново екуменистичко виђење (понижавање) Православља Штампај Е-пошта
петак, 09 фебруар 2024

 Путин је рекао да су главне тезе Православља, ислама и будизма исте

Председник РФ сматра да религија није свакодневни одлазак у цркву и разбијање чела у молитви. Руски председник В. Путин је у интервјуу Такеру Карлсону објаснио зашто су главне религије Русије готово идентичне, да ли је потребно често посећивати цркве и како се хришћанство и рат могу комбиновати.

Руски превод објавио је Јутјуб канал  AKIpress news. Путин је рекао Карлсону да је „источно хришћанство дубоко укорењено у свести руског народа“. Али када је Русија „апсорбовала друге народе који исповедају ислам, будизам и јудаизам“, држава се према носиоцима ове вере односила веома лојално. Према Путиновим речима, то је било због сличности између ових религија.

„У суштини, главне тезе, основне вредности, оне су веома сличне, ако не кажем да су исте“, рекао је руски председник.

Карлсон се није сложио са Путином и рекао да се хришћанство суштински разликује од других религија.

„Чињеница је да хришћанство није насилна религија. Христос каже да као одговор на ударац морате окренути други образ, постоји заповест „не убиј“ итд. Како може вођа једне земље да буде хришћанин ако мора (у рату – Ред.) да убија неко други?“, поставио је Карлсон питање Путину.

Он је одговорио да му је то „лако“, јер сматра да је рат у Украјини „одбрамбени“.

„Ми никога не нападамо“, уверавао је Путин новинара.

Коментаришући „религију уопште“, руски председник је рекао да се „не ради о спољним манифестацијама, не ради се о свакодневном одласку у цркву и ударању главом о под“.

 „Она је у срцу. Наша култура је оријентисана на човека“, рекао је Путин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 09 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.