header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Светогорски монаси о легализацији хомосексуалних бракова: Ово је велики преступ
Светогорски монаси о легализацији хомосексуалних бракова: Ово је велики преступ Штампај Е-пошта
понедељак, 12 фебруар 2024

 По мишљењу атонских монаха, закон о легализацији геј-„бракова „не утиче само на Јеванђеље и грчко друштво, већ негира Васељену“.

Дана 8. фебруара 2024. године, 40 игумана и представника светогорских манастира изјаснило се против легализације хомосексуалних бракова од стране грчке владе, преноси издање Ромфеа.

У саопштењу, Афонити су рекли да „законодавство, које настоји да заштити принцип једнакости кроз „брак“ истополних особа, крши основне принципе људског постојања и убија могућност живота и нормалног развоја детета.

Према речима монаха, овај закон „не разбија људску породицу, већ целокупно људско постојање“.

„Институција „брака“ између особа истог пола је субверзија хришћанског брака и институције породице, одбацује се целокупном црквеном традицијом и третира се покајањем, односно променом начина живота“, наводи се у документу.

Обраћајући посебну пажњу на „право“ на усвајање деце, укључујући и као резултат сурогат мајчинства, које би нови закон могао да одобри геј паровима, атонски оци су написали да је „ово негирање људског постојања, корозија темеља целокупног здање човечанства“.

По њиховом мишљењу, „нису погођени само Јеванђеље и грчко друштво, већ се пориче Васељена“.

„Било да си верник или неверник, исти сте рођени. Мењајући ово, заправо доносите одлуку о спорој, али сигурној погибељи човечанства“, наглашавају Атонци.

Они су написали да „тај 'брак' који се данас промовише води у ћорсокак” и позвали власти да „поштују људску природу”.

Подсећајући на речи апостола Павла да „блудници и мужеложници неће наследити Царство Божије“ (1. Кор. 6, 9-10), светогорски оци су писали да се „стиде оних који такав развој догађаја сматрају природним ” (односно, за оне који подржавају геј бракове - Ед.).

У исто време, Атонци „подржавају, охрабрују и хвале оне који бирају глас савести уместо партијске дисциплине“.

Они су упозорили посланике грчког парламента да „постоји Онај који свиме влада, Онај који је створио свет и човека да би живели у вечности и постојали, Онај који постоји и штити нас – са Њим ће се суочити сви они који желе да промене живот".

Усвајање закона о хомосексуалним браковима, према монасима Атоса, представља „велики преступ” који чине људи који „не поштују људску природу, јер, у ствари, заустављају нормалан развој и несвесно уништавају човека”.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.