header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Анатолиј Степанов: Аргентински председник дошао у Ватикан по сагласност за изградњу Трећег храма?
Анатолиј Степанов: Аргентински председник дошао у Ватикан по сагласност за изградњу Трећег храма? Штампај Е-пошта
среда, 14 фебруар 2024
             У недељу, 11. фебруара, "раскошни" председник Аргентине Хавијер Милеј посетио је папу у Ватикану. Састанак је, како се наводи, протекао у веома топлој атмосфери: Милеј је срдачно загрлила понтифекса, обоје су се весело насмејали. Посебну пажњу на ову посету привукла је чињеница да је раније Милеј у више наврата папу назвао најпогрднијим речима, називајући га „човеком ђавола који брани социјалну правду“.

А сада је Милеј дошао, како пишу проватикански медији, да тражи опроштај за своје „грешке из младости“. И папа је, наравно, по доброти свог срца, опростио Милеју. Чини се да је ово крај ове дирљиве представе, лажиране са јеванђељским значењем, као што то чине ватикански медији.

Међутим, ова посета Ватикану се мора посматрати у контексту целокупног путовања Хавијера Милеја. И одлетео је у Ватикан да се помири са аргентинским папом Бергољом не из главног града Аргентине, већ успут, тачније чак на повратку из Израела.

Милеј се, као што знате, понаша не само као популистички и шокантан политичар који је након победе на председничким изборима одлучио да направи невероватно радикалне промене у својој држави – распустио је многа министарства, распршио функционере, укинуо националну валуту, пристајући на званичну коришћење долара у земљи, што Аргентину претвара у америчку финансијску колонију. После његових реформи становништво Аргентине нашло се у још тежим друштвено-економским условима живота.

А сам Милеј је отишао да реши своје личне верске проблеме. Прославио се не само по радикализму и популизму у политици, већ и по изјавама о симпатијама према јудаизму и намери да постане Јеврејин (ово је у традиционално хришћанској земљи, каква је Аргентина стотинама година).

И тако, са циљем да постане Јеврејин, блистави политичар је одлетео у Израел, где је био веома срдачно дочекан. Милеј је радосно плесао јеврејске плесове на улицама Јерусалима и клео се у своју љубав према јудаизму и Јеврејима. Или је можда чак прешао на јудаизам? Он је више пута истицао своју жељу да то уради.

Ово, међутим, није званично саопштено током Милејове посете. Штавише, аргентински председник је присуствовао миси у Ватикану и чак се причестио, о чему сведоче фотографије. Иако се више пута позиционирао као атеиста. Међутим, за особу тако „широких погледа“, католичко заједништво може бити умесно...

Али најпикантније у овој причи је то што је Милеј јавно обзнанио потребу за изградњом Трећег храма. И ово има импликације не само на Милеја, Израел и јудаизам. Овде говоримо о судбини целог света.

Као што знате, јеврејска религија данас није потпуна због чињенице да Јевреји немају храм где би могли да приносе жртве Богу. Савремени Јевреји имају само синагоге, односно верске школе, где врше своје службе и организују све врсте образовних догађаја.

У јеврејској традицији, храм може бити само један. И овај храм је разрушен по пророчанству Спаситеља Господа нашег Бога Исуса Христа у 70. години Рођења Христовог, за казну Јеврејима који су одбацили правог Месију и погубили Га. У хришћанској традицији, уништење храма се сматра казном за Јевреје за богоубиство.

Међутим, Јевреји који нису прихватили Христа сада чекају долазак свог „правог месије“ – Мошијаха, за шта треба да саграде Трећи храм, где треба да се сретну са својим „месијом“.

Овај проблем има не само верски и политички аспект, већ и геополитичку природу, јер би Трећи храм требало да подигну Јевреји на самој Храмовној гори где је био други храм. А на овом месту данас се налази једна од највећих светиња ислама – џамија Ал-Акса, коју, сходно томе, Јевреји треба да униште.

Заправо, садашњи рат на Блиском истоку почео је нападом Хамаса на Израел, који су Арапи назвали „потопом (или таласом) Ал-Аксе“. Арапи га доживљавају управо као реакцију на пузајуће покушаје Израела да истисне Арапе са Храмовне горе и уништи исламску светињу. За Арапе и покрет Хамас овај рат је у почетку био верске природе, због чега Хамас ужива подршку муслимана широм света. Упркос свим покушајима Израела да напад Хамаса представи као терористички чин и захтева да све земље света признају Хамас као терористичку организацију.

И у овим условима текућег рата на Блиском истоку, председник Аргентине даје тако провокативну изјаву о потреби изградње Трећег храма.

 

И после тога одлази у Ватикан код папе, наводно да му се извини због неопрезних речи упућених њему... Објашњење сврхе посете које нам нуде Милеј и Ватикан не изгледају баш уверљиво. Управо на позадини чињенице да се Милеј претходног дана у Израелу изјаснио о потреби изградње Трећег храма!

Зар одлазак аргентинског председника код папе не би требало да сматрамо посетом изасланика иницијатора изградње Трећег храма ради добијања сагласности Папе за спровођење ове заиста апокалиптичне акције? С обзиром да је папа Фрања, заједно са цариградским патријархом Вартоломејем, планирао да склопи нову унију 2025. године, а то су започели са Украјином, која се сада убрзано пребацује у унију под џингистичким паролама.

Па, за хришћане припреме за изградњу Трећег храма очигледно имају апокалиптичко значење, и могу значити само скори долазак лажне мисије и наступ последњих времена...

Превод: „Борба за веру“

Извор: „Руска народна линија“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.