header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Италији ће масони и Римокатоличка „црква“ одржати заједничку конференцију Штампај Е-пошта
петак, 16 фебруар 2024

 Сусрет масона са католицима „омогућиће религиозним и масонима да слободно разговарају о помирењу масонских вредности са католичким“.

 Италијански масони и представници РКЦ одржаће 16. фебруара у Милану конференцију на тему „Католичка црква и масонерија“, преноси сајт infovaticana.com.

Догађај ће се одржати у седишту Фондације за културу Ambrosianum. Њему ће присуствовати милански надбискуп Марио Делпини, председник Папске теолошке академије, монсињор Франческо Стаљано и кардинал Франческо Кокопалмерио, почасни председник Папског савета за законодавне текстове.

Организатори догађаја сматрају да је „ово сусрет који се може описати као историјски и да ће испитати вековне и сложене односе између Католичке цркве и масонерије“.

Шеф масона Италије Стефано Биси одржаће презентацију на тему „Масонерија између Рацингера и Бергоља“.

Према масонима, конференција је „важан тренутак дијалога који ће омогућити религиозним и масонима да слободно разговарају о помирењу масонских вредности са католичким“.

Иначе, папа Фрања одобрио је у новембру 2023. године одлуку Ватиканског дикастерија за доктрину вере да се католицима забрани да постану масони.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.