header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Фрања је послао сигнал браћи Штампај Е-пошта
субота, 24 фебруар 2024
          16. фебруара је у Милану одржан састанак јерарха Католичке цркве и представника масонске ложе „Велики исток Италије“, посвећен историји тешког односа РКЦ и масонерије.

Као што је познато, почев од XVIII века, неколико римских папа је својим енцикликама и булама не само осуђивало масонерију, већ је и забрањивало клирицима и лаицима чланство у масонским ложама под претњом аутоматског изопштавања из Цркве.

Видимо, папа Франциско је одлучио да по овом питању промени традицију и послао је сигнал „браћи“, да је операција „инфилтрације“ у руководство РКЦ прошла успешно и не морате се плашити да водите отворен дијалог једни са другима. Овом приликом велики мајстор  Стефано Биси одржао је говор на тему: „Масонерија између Рацингера и Бергоља“.

Кардинал Франческо Кокопалмерио, који је присуствовао догађају, предложио (https://www.ilmessaggero.it/vaticano) је да се такви састанци одржавају на сталној основи, како би се „отопио лед између два света која су се међусобно борила и раздвајала један од другога“.

Кардинал Кокопалмерио - један од најближих сарадника папе Франциска, ухваћен је у стану свога секретара 2017. током геј-оргије са кокаином. Међутим, ватиканска полиција која је извршила рацију учинила је све да заташка случај против високог црквеног јерарха.

Упркос томе, да је Франциско обавештен о инциденту, Кокопалмерио је успео да избегне казну. Сада је спреман да учини све за свог милостивог господара.

Папа Бергољо (међутим, није он једини) намерно се окружује помоћницима са „прошлошћу“. То је гаранција да га његови подређени неће критиковати и да ће се у свему слагати са њим. Али Франциско не узима у обзир, да слепа лојалност и компетенција нису синоними.

Извор: "Правблог"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.