header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Патријарх Кирил говорио да ли треба причестити војнике који су починили убиства СВО
Патријарх Кирил говорио да ли треба причестити војнике који су починили убиства СВО Штампај Е-пошта
петак, 23 фебруар 2024

 Поглавар Руске Православне Цркве сматра да ако је после Невске битке Александру Невском било дозвољено да се причести, онда би и руски војници који су убијали Украјинце могли да се причесте.

Патријарх Кирил је на скупу свештенства Московске митрополије одговорио на питање да ли је дозвољено причешћивати људе ако су учествовали у „СВО“ и тамо починили убиства, преноси сајт Московске патријаршије.

Свештеник Димитриј Видумкин рекао је поглавару РПЦ да се „свештеници често састају на исповести са војницима који су се управо вратили из зоне СВО и који су били директно укључени у непријатељства“.

Питао је „зашто се поставља питање недопуштања”.

Видумкин је појаснио: „Због њиховог учешћа у убиствима у недавној прошлости.

Кирил је у одговору навео да „није било проблема са Александром Невским после битке на Неви – да ли му треба дозволити да се причести или не“.

Последњи пут ажурирано ( петак, 23 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.