header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лукавство новотарца Тимотеја Вазнесењског Штампај Е-пошта
петак, 23 фебруар 2024

 Како да што мање верника дође на годишњицу

старца Саве

Драга браћо и сестре,

У понедељак, 26.10.2024. је 20 година од упокојења оца Саве из Вазнесења. Отац Тимотеј, садашњи игуман манастира, такорећи пустог, повремено прозива духовну децу оца Сава да скоро уопште не долазе у манастир.

 И онда одлучи да ће парастос да се одржи у понедељак у 4 после подне. Како је већина нас духовних чада оца Саве поприлично далеко (много студената из разних крајева) све указује да је горепоменути то намерно урадио јер некоме из РС или ЦГ требају два слободна дана да би нормално дошли у ово време.

На пример, Свето-Симеоновска литија, која се годинама одржава у Подгорици, ове године ће бити у суботу тј. сутра, 24.02.2024. наравно да би што више људи дошло.

Скоро сваки поступак новотараца, као што је Тимотеј, је и против вере, и против народа и веома често против сваке здраве логике и разума...

Блаженопочивши старац Сава Вазнесењски

Духовно чедо оца Саве и ваш брат у Христу,

Слободан

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 23 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 68 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.