header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Ови су из "сестринске цркве" српских екумениста
Ови су из "сестринске цркве" српских екумениста Штампај Е-пошта
уторак, 27 фебруар 2024
              Slavni istospolni par primio je crkveni blagoslov na kratkoj i vrlo intimnoj ceremoniji u kojoj su sudjelovali samo neki mediji koji su svjedočili tom posebnom trenutku.

U Urugvaju je civilno vjenčanje uglednog homoseksualnog para prije nekoliko dana izazvalo medijsku pomutnju. Razlog tome nije samo slava dvojice umjetnika, već i to što ih je ubrzo blagoslovio katolički svećenik.

Zatraženo od Vatikana

Biskup Milton Troccoli iz Maldonado-Punta del Este-Mina rekao je u priopćenju da se biskupija raspitala o nuncijaturi u Vatikanu i da je dobila dopuštenje u sklopu Deklaracije “Fiducia supplicans” od 18. prosinca. Dokument po prvi put dopušta crkvene blagoslove za istospolne parove i “parove u neregularnim situacijama” pod određenim uvjetima. Rečeno je da vjenčanje para nipošto nije bilo sakramentalni crkveni brak.

U Urugvaju se kardinal Daniel Sturla izjasnio protiv blagoslova homoseksualnih parova. “Nešto je drugačije blagosloviti homoseksualni par”, rekao je Sturla. Cjelokupna tradicija crkve, uključujući i dokument od prije dvije godine, govori da to nije moguće. Osim toga, vatikanski dokument izaziva pomutnju jer objašnjava da je moguće blagosloviti, ali ne kroz obred.

“Blagoslov, a ne vjenčanje”

“Brak” Carlosa Perciavallea, poznatog glumca, komičara i redatelja s Jimmyjem Castilhosom, kazališnom producentom, blagoslovljen je 21. veljače, nakon što je par prijavio svoju građansku zajednicu 19. veljače u lokalnom matičnom uredu, piše churchmilitant.com.

“Kako ste oboje djeca Božja i molili ste blagoslov od Boga Oca, sa zadovoljstvom u ime Crkve molimo Ga da vas blagoslovi”, rekao je vlč. Gordalina.

“Mi već znamo da je to blagoslov, a ne brak; to je bilo vrlo jasno”, naglasio je svećenik. “To je način na koji vam Crkva želi pokazati da je Bog s vama, a znamo i da ste vi s Bogom.”

 

Извор: novizivot.net

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.