header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Умро Џејкоб Ротшилд: „Торетичари завера“ га сврставали међу владаре света
Умро Џејкоб Ротшилд: „Торетичари завера“ га сврставали међу владаре света Штампај Е-пошта
понедељак, 26 фебруар 2024

 Финансијер и члан банкарске породице Ротшилд, лорд Џејкоб Ротшилд, преминуо је у 87. години, саопштила је његова породица.

"Наш отац Џејкоб је био изузетно присутан у животима многих људи, врхунски финансијер, шампион умјетности и културе, одан јавни службеник, страствени поборник добротворних циљева у Израелу и јеврејској култури, страствени заштитник животне средине и веома вољен пријатељ, отац и дједа. Биће сахрањен у складу са јеврејским обичајем у кругу породице", навели су његови најмилији.

Џејкоб Ротшилд каријеру је започео у породичној банци, НМ Rothschild & Сонс, 1963. године, а 1980. године је са Марком Вајнбергом основао тадашњу "Ј Rothschild Assurance Group", сада "Ст James's Плаце".

Такође је основао "Windmill Hill Asset Манагемент".

Ротшилд је био и замјеник предсједника тадашње телевизије BSkyB, а био је и предсједник повјереника у Националној галерији, преноси Телеграф.

Подсјећамо, Џекојб Ротшилд је један од најчешће спомињаних актера теорија завјера, које су га стављале међу неколицину тзв. владара свијета из сјенке, што је у супротности са његовом званичном биографијом.

 

 

Извор: "Глас Српске"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 26 фебруар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.