header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Митрополит волоколамски Антоније допутовао је у радну посету Србији
Митрополит волоколамски Антоније допутовао је у радну посету Србији Штампај Е-пошта
среда, 06 март 2024

 Шеф екуменистичког Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије (ОВЦС МП) Антоније Севрјук  је у посети Србији. У његовој пратњи је и саветник патријарха Кирила прота Николај Балашов. О чему је разговарано, остала је тајна. На екуменистичко-новотарском сајту „СПЦ.рс“ објављене су само две реченице: „У срдачном и садржајном разговору истакнуто је обострано задовољство братском сарадњом две Цркве и два једноверна народа. Посебну пажњу саговорници су посветили савладавању изазова са којима се суочава Православна Црква.

Но, ово је већ уобичајено да Београдска патријаршија ћути и вернике третира као бесловесно стадо, које је ту само за шишање, али не ида зна шта му се ради иза леђа.

Ево како je званични сајт ОВЦС-а известио о посети:

Служба за комуникацију ОСЦП, 04.03.2024. По благослову Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила и на позив Његове Светости Патријарха српског Порфирија, Митрополит волоколамски Антоније, председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије, допутовао је у радну посету Србији 03.03.2024.

На београдском аеродрому председавајућег ОСЦП су дочекали Епископ бачки Иринеј, Епископ ваљевски Исихије, викар Његове Светости Патријарха српског, Епископ ремезијански Стефан, викар бачке епархије Епископ мохачки Дамаскин и старешина Подворја Руске Православне Цркве у Београду, протојереј Виталиј Тарасијев.

Митрополита Антонија на путовању прате саветник Патријарха московског и све Русије протојереј Николај Балашов и секретар председавајућег ОВЦС ђакон Николај Васин.

Истог дана, Његова Светост Патријарх српски Порфирије примио је у Српској Патријаршији Митрополита Антонија и његову пратњу. У разговору су учествовали поменути епископи Српске Православне Цркве и високи званичници Српске Патријаршије. Владика Антоније је пренео Његовој Светости Патријарху Порфирију братске жеље Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила. Разговарано је о питањима која се тичу сфере билатералних и међуправославних односа.

 

Фото: "Моспат.ру"
 
Фото: "Моспат.ру"

https://mospat.ru/ru/news/91461/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.