header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Прохватилов: Британску краљевску породицу муче мистериозне болести Штампај Е-пошта
субота, 16 март 2024

 Све срећне краљевске породице су сличне, свака несрећна краљевска породица је несрећна на свој начин. Што се тиче британске краљевске породице, она је у последње време у таквој грозници да се широм Уједињеног Краљевства шире гласине о крају династије Виндзор.

Принцеза од Велса, Кејт Мидлтон, изненада је нестала, а објављивањење Кенсингтонске палате прве фотографије принцезе са децом, у последња два и по месеца и са очигледним траговима фотошопа, само је покренуло нова питања. Интернет једноставно пршти од спекулација о њеном здрављу. Чак и забринутост за стање краља Чарлса III, који се лечи од рака простате, гурнута је у други план.

То што се војвоткиња од Јорка, бивша супруга принца Ендруа Сара Фергусон, којој је такође дијагностикован рак, разболела после краља, није толико шокирала Британце колико нестанак принцезе Кејт.

Последњи пут принцеза од Велса је виђена у јавности 25. децембра 2023. године, када су она и њен супруг отишли ​​на божићну службу у цркву која се налази у близини њихове резиденције, Сандрингемске палате.

Њен супруг принц Вилијам је 27. фебруара неочекивано у последњем тренутку одбио да присуствује парастосу свом куму, краљу Константину од Грчке, који је преминуо прошлог јануара.

Кенсингтонска палата је saop[tila новинарима да Вилијам неће присуствовати из личних разлога. Како би отклонили сумње да је Вилијамово одбијање да присуствује комеморацији његовог кума повезано са Кејтиним здрављем, прес-служба је додала да се она „и даље осећа добро“.

„Чини се да је овај ланац догађаја створио савршену олују за спекулације о Кејтином здрављу и месту где се налази да експлодира на мрежи“, пише лист Town&Country.

„Као одговор на гласине и теорије завере“, рекао је Кејтин из листа Town&Country: „У јануару, Кенсингтонска палата је разјаснила временску линију опоравка принцезе и ми ћемо пружити само значајна ажурирања. Ово упутство остаје на снази.“ Палата је раније саопштила да ће Кејтину дијагнозу држати у тајности јер се „нада да ће јавност разумети њену жељу да заштити своју децу од забринутости; и њена жеља да њени лични здравствени подаци остану поверљиви.”

Неколико сати након завршетка парастоса краља Константина, Бакингемска палата саопштила је да је Томас Кингстон, зет принца и принцезе Мајкла од Кента, преминуо шокантном смрћу у 45. години.

Успешан финансијер, Томас Кингстон, био је ожењен леди Габријелом Кингстон, рођеном Виндзор, чланицом британске краљевске породице, рођаком Елизабете II и једином ћерком принца Мајкла од Кента, унука краља Џорџа V и сходно томе рођака краљице Елизабете II.

Томас Кингстон је пронађен мртав у Глостерширу увече 25. фебруара, a tek 1. марта се сазнало да је узрок смрти рана на глави. Томас је ручао са родитељима пре него што је напустио кућу и пронађен је мртав пола сата касније у помоћној згради поред куће, изјавла је виши мртвозорник Кејти Скерет. Поред тела је био пиштољ.

„Полиција је уверена да смрт није сумњива“, рекла је Кејти Скерет док је најављивала покретање званичне истраге.

Лондонски лист London Evening Standard сматра да је Кингстонова смрт сумњива, те је спровео малу истрагу која је открила да је покојни муж лејди Габријеле Виндзор био окорели женскарош. Имао је страствену аферу са сестром Кејт Мидлтон, Пипом, као и бившом девојком принца Вилијама Натали Хикс-Лобек. Једном речју, знао је превише.

„Кингстон је оженио леди Габријелу на церемонији у капели Светог Ђорђа у замку Виндзор у мају 2019. и пар је изгледао као примеран пар. На церемонији су били краљица, принц Филип и принц Хари, али је принц Вилијам био одсутан“, пише лист.

Лејди Габријела, како су новинари сазнали, такође има доста мушкараца у свом „орману“. Године 2018, годину дана пре него што се удала за Кингстона, бивши љубавник леди Габријеле, британски новинар пакистанског порекла Аатиш Тасер, написао је сензационалан чланак за Vanity Fair у којем је, између осталог, навео да су он и Габријела узимали екстази у краљевским резиденцијама и пливали голи у краљевском базену у Бакингемској палати. Тазир је такође тврдио да „припадници краљевске породице и нацисти иду заједно као палачинке и кавијар” и да је супруга Мајкла од Кента „једном имала две црне овце којима је дала име Венус и Серена по америчким сестрама тенисеркама”.

Пикантност целој овој причи даје чињеница да се убрзо након раскида са Габријелом, Тазир се жени са 32-годишњом америчком адвокатицом Рајаном Дејвис, „напустивши нећакињу Елизабете II због своје старе љубави“.

Несрећне авантуре леди Габријеле нису сметале Кингстону, а на венчању је једноставно сијао од радости, примећује London Evening Standard, наговештавајући да је покојник био баналан каријериста, спреман на све да се придружи породици Виндзор.

Британци су искрено узнемирени што се само годину и по дана након смрти Елизабете II све у краљевској породици изокренуло, тако да се озбиљно поставља питање будућности барем династије Виндзор, а као максимум, британске монархије.

„Током протеклих неколико дана, глатка и срећна транзиција из једне владавине у другу била је поремећена низом лоших вести за краљевску породицу“, пише колумниста Скај њуза Адам Болтон.

Краљевски колумниста Дејли Мејла Ричард Кеј приметио је да је „гледајући остатке наше прве породице изложене у Виндзору [на комеморацији краља Константина] ове недеље, било немогуће избећи закључак да је ова институција изненада оронула“.

„Чини се да је стабилност краљевске породице угрожена. Никада у савременом памћењу чланови краљевске породице нису имали толико проблема одједном, са краљем који се борио против рака, принцезом погођеном непознатом исцрпљујућом болешћу и принцом који је нестао без објашњења за његово одсуство, што је допринело френетичној и опасно нестабилној атмосфери “, пише Кеј.

Треба рећи да су мистериозни и злослутни догађаји око краљевске породице почели, како смо писали, још за живота Елизабете II.

Служење краљици Елизабети II је последњих година постао смртоносан посао. Тако је 9. априла 2015. директорка Краљевске уметничке колекције Мојра Џемил умрла под точковима кипера док је возила бицикл на посао у палати Сент Џејмс. Порота је ослободила возача црног дампера Џејмса Кватија. А возача камиона који је 16. августа 2018. смрвио Питера Фишера, гинеколога Елизабете II, када се и он, као и Мојра Џемил, возио бициклом на посао у краљевску палату, полиција није чак ни привела.

У априлу 2010. године, док се часна Мери Морисон, другарица и собарица Елизабете II која је служила краљици од 1960. године, одвезла аутомобилом до замка Виндзор, челичне шипке система заштитних баријера су се подигле са асфалта и пробиле дно аутомобила. Како је пренео Дејли мејл, госпођица Морисон је кренула напред, пошто је добила дозволу дежурног, али је из непознатог разлога притиснуо дугме које контролише челичне шипке и подигао их. Ауто је расходован, а Мери Морисон је прошла са модрицом на грудима. Бакингемска палата је одбила да коментарише инцидент, не наводећи да ли је реч о покушају убиства или техничкој грешци.

Такође, 19. септембра 2018. године, 81-годишња Мери Морисон и краљица ишле су низ степенице до балске сале замка Балморал, где се одржавао коктел за чуваре замка, Мери Морисон је изгубила равнотежу и пала умало не оборивши Елизабету Друга са ногу. Пала је „неколико центиметара од ње и сломила скочни зглоб“, рекао је извор за Дејли мејл.

Повређена краљичина собарица пребачена је у болницу у Абердину, где је рендгенски снимак открио да има прелом. Упркос јаком болу, узнемирена (!) собарица се вратила краљици, која је била „шокирана и забринута“, и пратила Елизабету, шепећи на штакама. Бакингемска палата је одбила да коментарише овај инцидент.

Степениште које води до плесне сале дворца Балморал има два спрата. Први, који води из ходника палате, прилично је дугачак, али не превише стрм. Ако се неко оклизне и падне, може једноставно да склизне низ степенице без много штете по себе. Али да би се „полетело“ уз степенице, како је известио извор публикације, потребан је снажан притисак. Улаз у степениште из плесне сале се не види, па се може замислити ситуација да је неко снажно гурнуо стару собарицу, прошавши непримећено не само од стране обезбеђења, већ и од краљице, која је ишла испред Мери Морисон и није видела шта се дешава иза ње.

Последњег дана октобра 2018. британски Дејли Мирор објавио је да краљица Елизабета II планира да за три године преда узде власти свом најстаријем сину, принцу Чарлсу. Краљица намерава да се повуче са 95 година, пише публикација, чиме ће њен најстарији син бити регент.

Раније су, како смо писали, као печурке после кише ницале гласине да Елизабет намерава да за престолонаследника прогласи свог унука Вилијама, а не сина Чарлса. Британски таблоиди су свих претходних година тврдили да је краљица уморна од скандала у које је увлаче Чарлс и његова супруга Камила Паркер Боулс и да намерава да трон препусти њеном унуку. Међутим, 2018. године Елизабета II је неочекивано променила мишљење и именовала принца Чарлса за свог наследника.

Разлог за краљичино предомишљање, може се претпоставити, био је то што се принц Вилијам превише зближио са финансијским магнатима лондонског Ситија. Вилијам је још 2005. године завршио праксу у лондонским банкама, а већи део стажирања провео је у највећој британској банци HSBC Holdings Plc, а и касније није прекинуо контакте са овом другом по величини банком на свету.

Мањински акционари HSBC Holdings Plc-а (са правом учешћа у избору управног одбора) су највећи светски амерички инвестициони фондови BlackRock и Vanguard, који подржавају глобалну политику Федералних резерви САД, која је већ неко време дошла у сукоб са курсом британске владе и Бакингемске палате. То је, највероватније, био разлог што принц Вилијам није оправдао наде своје баке. Међутим, интереси лондонског Ситија, чији је Вилијам, изгледа, постао водич, нису нестали, као ни жестока закулисна борба око енглеског престола, чије су жртве могле да буду ликови из ужег круга Елизабете II.

Готово одмах након смрти Елизабете II, у западним медијима појавиле су се многе публикације у којима се тврди да би за британску монархију било корисније да се Чарлс III одрекне престола у корист младог и енергичног Вилијама. Назвати ствари правим именом, било би, дакле, корисније за лондонски Сити и глобалне ајкуле Финансијске интернационале иза њега.

Могуће је да се сада игра завршна сцена укидања британске монархије или претварања у послушног слугу финансијских магната.

 

П.С. 10. марта аутомобил је ударио у капију Бакингемске палате, возач је приведен и истрага је у току. Чини се да је у контексту наведеног ово далеко од последњег „случајног” инцидента…

Извор: https://www.fondsk.ru/news/2

Преузето са: "Наука и култура"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.