header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Све је ЛАЖ? Испливали докази – изјава Кејт Мидлтон продукт вештачке интелигенције!
Све је ЛАЖ? Испливали докази – изјава Кејт Мидлтон продукт вештачке интелигенције! Штампај Е-пошта
недеља, 24 март 2024

 Након што се недељама спекулише о томе где је нестала жена британског престолонаследника Кејт Мидлтон, потом су званични медији открили да им је Краљевска кућа послала њену лажну фотографију са децом, она се 22. марта обратила јавности и у видео саопштењу рекла да јој је у 42. години дијагностикован рак па се зато повукла (није рекла зашто је послала лажне фотографије себе и деце Ројтерсу, Гардијану и другим медијима).

Међутим, ни Кејтино ново појављивање не делује уверљиво за јавност, а многи на друштвеним мрежама објављују доказе да је у питању спот који је направљен помоћу вештачке интелигенције. Осим тога, спорни су и медицински термини.

Доктор Санџеј Гупта, главни медицински дописник CNN-а, изразио је сумњу да Кејт има рак тврдећи да „не постоји превентивна хемиотерапије у медицини“, коју она наводно прима. Ово су само нека од питања на која аналитичари, познаваоци информатике и рачунарства, фотошопа и монтаже, али и стручњаци покушавају данима да нађу одговоре.

Џемпер на пруге од пре 7 година и “мртва природа”

Оно што је превасходно изазвало сумњу јесте одећа принцезе. Наиме, корисници друштвене мреже X (Твитер) одмах су пронашли видео стар чак седам година на којем Кејт носи идентичан џемпер на пруге и има врло сличну фризуру као на новом снимку на клупи у Виндзору где саопштава да јој је откривен рак. У новом видеу заиста изгледа много млађе него последњих година.


Друга ствар која је унела сумњу у веродостојност и оригиналност видеа, по мишљењу многих јесте природа која се уопште не помера иза принцезе, као да је замрзнута. Позадина је врло статична иако је иза зеленило, па многи верују да је у питању чувени “green screen”, студијски обрађен снимак, али су неки отишли корак даље и направили уз помоћ вештачке интелигенције видео са ликом и гласом Меган Маркл како би доказали да је уз помоћ технологије данас могуће измонтирати и лажирати све.

Напоменули су тада да ће поверовати да је на фотографији или снимку Кејт тек када се заиста појави међу народом и одатле се обрати забринутој јавности. А, двор је недавно повукао њено име чак и са листе високих званица за традиционалну војну прославу у јуну месецу, на којој је сваке године била.

Прстен који нестаје са руке и око које се помера

Има још сумњивих доказа, како се на мрежама наводи, у једном тренутку нестаје прстен са њене леве руке, што је додатно подгрејало приче да је видео ипак прошао кроз руке монтажера.

Анализирали су и положај рамена Кејт Мидлтон, као и њено око, које на успореном и зумираном кадру изгледа као да се помера, што је многима било довољно да закључе да видео снимак заиста није аутентичан.

Још један детаљ је споран у читавој причи, а то је сенка на клупи, која је врло неприродна, јер делује као да се пруге са џемпера у виду сенке оцртавају на клупи.

Званичне информације су да је принцези од Велса дијагностикован рак након велике операције абдомена у јануару ове године и да ће сву своју пажњу и снагу у наредном периоду усмерити на опоравак.

Извор: "Јутарњи.хр" / "Блиц"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.