header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кардинал Милер тражи изопштавање Бајдена Штампај Е-пошта
субота, 30 март 2024

 Према кардиналу Милеру, „апсолутно је неприхватљиво да можете да кажете да сте католик и да охрабрујете и оправдавате убиство људи.

Кардинал Милер сматра да је „реч абортус превише мека реч“. „Реалност је да је абортус убиство, убиство живе особе. Нема права убити другу особу. Ово апсолутно противречи петој заповести“, рекао је кардинал РКЦ.

Убијање нерођених и старих упоредио је са нацизмом, рекавши да је „апсолутно неприхватљиво да можете да кажете да сте католик и да охрабрујете и оправдавате убијање људи, људи у материци, или оправдавате еутаназију... болесне људи, као у време нацизма - то је еутаназија.

 Бивши префект доктрине вере РКЦ, кардинал Герхард Милер, осудио је подршку америчког председника Џоа Бајдена абортусу, рекавши да је то чедоморство и да они који га подржавају треба да буду екскомуницирани.

Бајден јавно изјављује своју католичку веру, али је кардинал Милер сугерисао да иако је амерички председник „номинално католик, он је у ствари нихилиста“. "Ово је цинизам и апсолутни цинизам." - каже кардинал.

Ослањајући се на пример Светог Амвросија Миланског када је екскомуницирао цара Теодосија, кардинал Милер је навео да би „у другим временима такви људи били изопштени. Некада се папе и епископи нису плашили изопштења, баш као и Свети Амвросије Милански“.

Милер је нагласио да политичар који „доследно води кампању и гласа за законе који дозвољавају абортус и еутаназију“ показује „формалну сарадњу“ са тешким грехом и не би требало да се причешћује.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 30 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.