header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Александар Вознесењски: Епископат - то су људи без части и моралних начела
Александар Вознесењски: Епископат - то су људи без части и моралних начела Штампај Е-пошта
понедељак, 01 април 2024

 Једном давно у младости, са сjајем у очима, мислио сам да је сва прљавштина у свету, а да је  у Цркви (званој „светлост света“!!!) – све како треба да буде људски и још више него само људски – уосталом, ту се чувају Божије заповести.

Много година касније, човеку који долази у Цркву могу само да посаветујем да остане близак са простим свештеницима, избегава читање црквених вести, а посебно избегава сусрете и упознавање са црквеним службеницима, а посебно епископатом, јер то су људи са тако печеном савешћу, без части и моралних начела, да су световни безаконици у поређењу са њима само деца.

У свету многи живе у злу, али бар не обмањују себе и друге око тога, не представљају се као свеци, а у суштини су ђаволи, блудници се не претварају да су чедни, разбојници се не претварају да су побожни и самилосни, који наводно свима помажу, а они који су навикли да живе у луксузу не граде се бесребреницима.

Међу црквеним чиновницима и епископатом  обмана, злоба, двоумље, подлости итд. постали су норма живота... авај. Какве везе уопште има хришћанство с тим? То је проблем: оно нема никакве везе с тим - у суштини нема никакве везе са њима...

Превод: "Борба за веру"

Извор:https://t.me/alex_voznesensky/20758

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.