header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руси о Порфирију: Лажни патријарх Порфирије је похулио на Духа Светога (видео - Порфиријеве анатеме)
Руси о Порфирију: Лажни патријарх Порфирије је похулио на Духа Светога (видео - Порфиријеве анатеме) Штампај Е-пошта
четвртак, 04 април 2024

 Атонци:

"Свим јеретицима, екуменистима и клеветницима православне вере: Анатема! Анатема! Анатема!"

Лажни Патријарх Порфирије (СПЦ) је у недељу Победе Православља отворено хулио на Духа Светога и Цркву Христову. Изговарао је произвољне, самоизмишљене, богохулне анатеме:

-  Онима који погрешно уче о Духу Светоме (о томе да Дух Свети од Оца происходи). Анатема!

- Онима који погрешно уче о Цркви Божијој (као Телу Христовом). Анатема!

Сви присутни архијереји, свештенство и мирјани су поновили: „анатема, анатема, анатема“.

Епископ, који се налазио на левој страни лажног патријарха, после изговорених богохулних речи, почео је да се осврће око себе да види да ли је то заиста чуо, али је ипак са свима поновио: „анатема...“.

Прошло је шест дана, православни Срби су огорчени, многи пишу коментаре, снимају клипове, изражавају неслагање са богохуљењем.

Оригинални богохулни видео је већ уклоњен са сајта Српске Патријаршије, али се већ проширио интернетом. Сам лажни патријарх није тражио опроштај од православних, нити се о томе ни на који начин није огласио (у међувремену се огласио, правдајући се да га нису добро разумели – нап. „Борба за веру“).

Лажни Патријарх Порфирије је прекаљени екумениста, он је, као и лажни Патријарх Кирил (Гунђајев), пољубио руку папи, признаје да је „Католичка црква“ „сестринска црква“, има и других одступања од православља, па његово отпадништво није новост!

 

Али, како је народ Божији тако непромишљено потврђивао екуменистичком вуку у патријарашкој одежди?! Како нико од присутних у храму није зауставио његово хуљење?!

ИСПОВЕДНИШТВО - ТО ЈЕ ПУТ СВЕТИХ ОТАЦА!

Православно исповедање: Дух Свети од Оца исходи! Црква Божија је Тело Христово! Свим јеретицима, екуменистима и клеветницима православне вере: Анатема! Анатема! Анатема! Православни, стојте за Христа и за чистоту вере православне до Крста! Пресвета Богородице, помози нам!

Атонци, 16/29.03.2024 г.    

      

 Превод: "Борба за веру"

Извор: "Москва Трећи Рим"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 04 април 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.