header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Музика као средство манипулације
Музика као средство манипулације Штампај Е-пошта
петак, 31 мај 2024

 Да ли сте икада размишљали о улози музике у нашем друштву? На пример, испоставило се да се укус алкохола магично побољшава ако у њега укључите одређену (https://www.frontiersin.org/) музику.

Такође је познато (https://www.theguardian.com/world/) да су САД у својим бескрајним покушајима да свргну влада на Куби, спонзорисала активности одређених реп група. Организовани су концерти, писани текстови, даривани поклони, обезбеђена опрема, плаћен ПР америчким новцем. Мало је вероватно да би најмоћнија империја која је појела пса на такве ствари, једноставно бацала новац. Највероватније је музика добар алат за манипулацију. Док обичан човек мисли да се забавља, њега идеолошки преобликују.

Једно време, ЦИА је спонзорисала апстрактни експресионизам широм света, (https://www.independent.co.uk/news/) купујући слике уметника попут Џексона Полока за превисоке цене новца. За шта? Да збуни совјетски народ, да им покаже да је на Западу све могуће: чак и обогатити се продајом ове врсте „уметности“.

Музика је изузетно флексибилан инструмент, способан за много у правим рукама.

Последњи пут ажурирано ( петак, 31 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.