header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Игор Друз о обнови Трећег храма и Антихристу
Игор Друз о обнови Трећег храма и Антихристу Штампај Е-пошта
петак, 24 мај 2024

 У светлу актуелних догађаја на Блиском истоку, апокалиптичног пада морала и успона отвореног сатанизма, прича о Трећем храму и Антихристу постаје све чешћа.

И многи хришћани се питају како он може преварити скоро цело човечанство, па чак и многе изабране, ако је у Светом Писму и Предању предвиђена обнова Јерусалимског храма, у који ће он ући први?

Тада ће, мисле они, људи одмах схватити ко је ушао баш у овај храм и одбити да му служе. И зато мисле да ће Антихрист измислити нешто сасвим посебно, на пример, приказати себе као најзначајнијег светског конзервативца, очистити свет од многих порока, и само тако ће лукаво заваравати људе. Из истог разлога неки православни хришћани тврде да се Трећи храм наводно уопште неће обнављати, да га нико неће погодити, а Антихрист ће седети у руском храму. Тиме неправедно вређају Русију, у суштини је сликају као најзлокобнију земљу. Често такве верзије не шире људи који су искрени, али заблудели, већ директни непријатељи и провокатори. На пример, познати украјински русофоб политичар, генерал у пензији Григориј Омелченко, написао је да ће Антихрист доћи из Русије.

Али такви људи заборављају у каквом свету живе. Чак и међу руским православним хришћанима многи не верују у Трећи храм, па чак и снажно сумњају у долазак Антихриста. О западном свету, Азији и Африци да и не говоримо – тамо је ипак све немерљиво горе. Уопштено говорећи, у свету су они који знају бар нешто о овоме генерално мали. Штавише, знатан део такозваних хришћана Запада, који су ипак чули за Трећи храм, радује се његовој градњи и донира новац Талмудистима за његову изградњу, а недавно су ови „хришћани“ за њега нашли црвене јунице.

А све то прати ћутање званичних лица Цркве. Сада је све спремно за изградњу Трећег храма, али православни архијереји СВИ ћуте - ја бар нисам чуо ни једну изјаву представника епископата на ову тему.

Критеријуми добра и зла потпуно су побркани у главама људи. Западни свет свом снагом гласа за председнике и премијере који обећавају да ће додатно ојачати државну политику наркоманије, содомизације и абортуса. Исти тај Бајден није ништа крио пред изборе, већ је директно рекао да ће то све ојачати, а пола земље је гласало за њега.

Бајден је, међутим, апеловао и на идеје побољшања благостања грађана – они разумеју овај језик, а тако је скоро свуда. Као што ће масовно, и још активније, духовно деградирани људи масовно гласати за Антихриста, који ће, како се предвиђа, такође почети да се поставља као „сиромах“ и такође ће викати о „миру и безбедности“. Ово ће бити „конзервативна“ маскирна шкољка светског диктатора. Већина људи на свету је, авај, потонула на ниво економских животиња, а таква антихристова „побожност“ је довољна да их потпуно задовољи. Данас више нема потребе за неким посебно лукавим пројектима за заваравање човечанства и довођење глобалног владара на власт. Заваравање људи који користе софистициране технологије већ је било и раније, Антихрист стоји на темељу створеном за њега.

Подсећам на речи Светог Пајсија Светогорца: „Знак да се ближи испуњење пророчанстава биће уништење Омарове џамије у Јерусалиму. Биће уништена да би се обновио Соломонов храм, за који се каже да је стајао на њеном месту. У обновљеном храму, ционисти ће на крају прогласити Антихриста за Месију. Чуо сам да се Јевреји већ спремају да изграде Соломонов храм.”

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 мај 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.