header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Синод саслушава Владику Артемија Штампај Е-пошта
среда, 10 фебруар 2010
          10. фебруар 2010. 10:46

Стара – нова прозивања Епископа Г. Артемија

 Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Једна од првих одлука Светог синода у 2010. години – саслушање Епископа Г. Артемија

Данас, 10. фебруара 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г. Артемије примио је изасланике Светог архијерејског синода који су упућени саслушати га према Одлуци бр. 106 од 5. фебруара 2010. Истовремено са наведеном, Епископу је прослеђена и Одлука, непотпуна, за преглед финансијско-материјалног пословања Епархије (бр. 108 од 5. фебруара 2010).

По одлуци о саслушању, Епископ Г. Артемије уручио је изасланицима писану изјаву, дату у пуној спремности да се штите у муци рођена и одана духовна чеда, користећи право Архијереја и духовника при одређивању степена достојанства припадајућег му клира.

У вези са реченим, није занемарљиво навести питање новинара у недавно датом интервјуу Епископа - „како коментаришете интересовање појединих западних амбасада за евентуална персонална решења у ЕРП“ (Данас, 6. јануар 2010). И Његов одговор: „интересовање појединих западних амбасада за евентуална персонална решења на челу ЕРП оцењујемо као недопустиво мешање сила овога света у живот Цркве. Надамо се да такво њихово интересовање неће наћи ослонца и подршке у крилу СПЦ“.

Прес одељење Епархије рашко-призренске

http://www.eparhija-prizren.com/default.asp?idvestep=3931

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 фебруар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.