header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Проф. др С. Живановић: Поводом протеста Београдске надбискупије Штампај Е-пошта
четвртак, 04 март 2010

Проф. др Србољуб Живановић

Поводом протеста Београдске надбискупије због чланка "Улога Ватикана у Јасеновцу“, који је подписао портпарол велечасни   Др. Милутин Новаковић

          Господин Др. Милутин Новаковић, портпарол Надбискупије Београдске покушава да скине љагу са Фрањевачког реда и Ватикана за злочине почињене у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење православних Срба, Јевреја и Рома у коме је страдало преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома.

Према подацима из Америчких и других извора два од три католичка свештеника или преко 1400 свештеника је лично клало, убијало, силовало и на разне начине мучило жртве Јасеновачких логора. Ватикан није ништа чинио да спречи бар своје свештенике да не чине злодела, већ је напротив благосиљао њихов рад. Папа је примао злочинце, делио им унапређења итд. Ватикан је преузео велику количину злата одузетог од жртава и користио то злато за пребацивање злочинаца, после II светског рата, у САД и државе латинске  Амарике. Римокатолички свештеници вековима уче децу и омладину у Хрватској да мрзе све оне који нису католици. Римокатолички свештеници, почевши од ратног злочинца кардинала Степинца па наниже насилно су покрштавали жртве. Господин Новаковић може да се упозна са свим овим на сајту Међународне комисије за утврђивање истине о Јасеновцу.  На сајту су објављена и бројна сведочења жртава. Јасеновачки страдалници, држављани САД, воде судски процес против Ватиканске банке у САД тражећи обештећење.

Београдској надбискупији и њеном портпаролу господину велечасном Др. Милутину Новаковићу би било много боље да избегну поновно  отварање болних рана жртава и њихових потомака. Правдајући грехове својих предходника они и сами чине смртни грех.

Са поштовањем,

Академик Проф. Др. Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу и Председник Фонда за истраживање геноцида

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 04 март 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.