header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папина освета за "Да Винчијев код" Штампај Е-пошта
недеља, 11 април 2010

Папина освета за "Да Винчијев код"

07. април 2010. 14:55 > 15:04

       Папа Бенедикт XVI за надбискупа Лос Анђелеса именовао припадника у холивудском хиту озлоглашене организације “Опус Деи”.

Одлуку папе Бенедикта XVI да именује припадника радикалне католичке организације “Опус Деи” за новог надбискупа Лос Анђелеса, многи су протумачили као његову освету Холивуду за снимање филма "Да Винчијев код", оценио је у среду лондонски "Дејли телеграф".

Бивши надбискуп Сан Антонија, у Тексасу, Американац мексичког порекла Хосе Гомез, постављен је на чело набискупије у покушају да у окриље цркве врати вернике који се све више осипају, навео је лист.

Избор римокатоличког поглавара уследио је након што је студио “Колумбија пикчерс” описао “Опус Деи” као тајно друштво монаха убица који, према Дену Брауну, аутору књиге "Да Винчијев код" по којој је снимљен филм, покушавају да прикрију истину о Христовој тајној вези са Маријом Магдаленом.

Упућени сматрају да ће ово именовање, највише за неког припадника “Опуса Деи”, омогућити овој контроверзној верској организацији огроман утицај на америчку цркву и Ватикан, навео је лондонски лист.

Њиме ће, такође, Хосе Гомез постати први амерички кардинал атиноамеричког порекла, што је положај који ће му обезбедити утицај у Риму и право да гласа на папској конклави.

“Опус Деи”, којој је Гомез приступио 1978, сматра се једном од најортодокснијих католичких организација. Њени поједини свештеници прибегавају самокажњавању (флагелацији) током молитве и носе око бутине каишеве са шиљцима са унутрашње стране који им се заривају у месо и тако сузбијају сексуалне мисли.

Надбискуп Гомез (58) је један од 22 бискупа широм света који припадају покрету “Опус Деи”, који је 1928. године основао шпански свештеник Хосе Мариа Ескрива.

Браунов бестселер "Да Винчијев код" екранизовао је 2006. године оскаровац Рон Хауард, а главне улоге тумаче Том Хенкс, Одри Тоту и Иан Мекелен.

(Танјуг)

Последњи пут ажурирано ( недеља, 11 април 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.