header image
НАСЛОВНА СТРАНА
СПЦО Минхен: Деманти Штампај Е-пошта
четвртак, 29 април 2010

Минхен, 23. априла 2010.

 РЕДАКЦИЈИ ЛИСТА „ВЕСТИ“

 Поштовани,

 У Вашем листу, од 21. априла 2010. године, објављен је чланак „Хришћанске цркве на заједничком путу“, којим поводом Вам се обраћамо, а ради потпунијег обавештења Ваших читалаца и јавности, са следећим саопштењем:

Српска православна црквена општина у Минхену, организовала је у суботу 17. априла 2010. године, „Дан отворених врата“, у жељи да представи себе и свој рад свим заинтересованима. 

У Вашем листу је објављено да је ово био скуп „представника Католичке и Евангелистичке цркве и једног броја наших људи који су учествовали на заједничкој молитви“... што код читалаца може да изазове различита и произвољна тумачења. На самом крају објављеног текста стоји: „од 18.00 у храму је обављено заједничко богослужење представника три хришћанске цркве“.  Ови наводи не одговарају чињеницама.

„Заједничкој молитви“ присуствовали су присутни православни верници и заинтересовани гости на „Дану отворених врата“. Свету литургију служили су православни свештеници и ђакон, а богослужење је било јавно и отворено за свакога, као и увек.

Друга констатација Вашег листа, немогућа је у православним црквама. „Заједничко богослужење представника три хришћанске цркве“ није могуће и дозвољено у православним храмовима. Вечерње богослужење (о коме је реч), служили су искључиво и једино православни свештеник и ђакон.

Молимо Вас да ово саопштење објавите у Вашем листу, како би горе поменути текст, био исправљен и објашњен, а све ради, као што рекосмо, објективног и потпунијег обавештавања Ваших читалаца и јавности.

С поштовањем,

Канцеларија Српске православне црквене општине у Минхену

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 април 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.