header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Молитвено-исповедни протест испред Патријаршије, 3. јул у 13 часова Штампај Е-пошта
понедељак, 28 јун 2010

МОЛИТВЕНО – ИСПОВЕДНИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД ПАТРИЈАРШИЈЕ

Молитвено - исповедни протест испред Патријаршије СПЦ у суботу 3. јула у 13h само је наредни у низу месечних антиекуменских окупљања светосаваца, на који позивамо и браћу из унутрашњости Србије (дакле, сваке прве суботе у месецу, увек у 13h... суботом, 3.јула, 7.августа, 4. септембра...) Иначе, као што сте вероватно упознати,  сабраћа нам из околине Београда одржавају свакодневна молитвена окупљања испред Патријаршије у времену од 17 - 19h (сваким радним даном, осим уочи црвеног слова и на сам дан празника. Окупљања, такође, нема ни суботом и недељом). Да ли ћемо овим нешто постићи  (поред оваквог посветовњачења) помисао је горда, самопоуздана и преварна, јер то није домен ни наших схватања, а камоли планирања.  Просто исповедамо веру своју у Господа, веру предату нам од Светих нам Отаца, веру која је данас новачењима веома угрожена; свакодневно, дакле, показујемо неслагање са екуменисањем црквених нам старешина, да бисмо скинули бар ту тешку одговорност са душа својих нећутањем (што нам је први и основни циљ), а потом сведочити Веру и пред мноштвом других који нису толико у вери, и свакодневно потсећати житеље Патријаршије на непреболни грех чланства у екуменском ССц  и болест непрестаних новачења у предањском опхођењу са неправославним религијама и самовољних мењања богослужбеног поретка, предања и учења Цркве.  Ту, на улици, стојимо Господу и чекамо од Господа да свима покаже пут Свој, јер духовна погибао свенародна већ лебди у ваздуху све претећи и физичким порушењем огњишног дома Србиновог.

Мирни молитвени скупови верног народа подно прозора Патријаршије СПЦ ће трајати све до испуњења основних захтева сваке Христочежњиве и правдољубиве православне душе потресно забринуте над будућношћу Христове вере у Србаља.

Подсећамо, основни  захтеви скупа верног народа Светом Сабору епископа су :

1. ДА СПЦ КОНАЧНО ИСТУПИ ИЗ ЧЛАНСТВА У ЕКУМЕНО-ЈЕРЕТИЧКОГ „Светском савету 'цркава'“;

2. ДА СПЦ РИМСКОМ АРХИЈЕРЕТИКУ ПАПИ ПОРУЧИ ЈЕДНОГЛАСНО, СВЕТООТАЧКИ, ПРАВОСЛАВНО – ПРАВЕДНО НЕ У СРБИЈУ;

3.МОМЕНТАЛНИ ПРЕКИД УВОЂЕЊА НОВАТОРИЈА У ДОГМАТСКО УЧЕЊЕ ЈЕДНЕ, СВЕТЕ САБОРНЕ И АПОСТОЛСКЕ ЦРКВЕ ПРАВОСЛАВНЕ; ОБУСТАВУ УВОЂЕЊА НОВОТАРИЈА У НАЈСВЕТИЈУ ЛИТУРГИЈУ БЕЗ ИМАЛО СТРАХА БОЖИЈЕГА; НАЈАВЕ ПРОМЕНА У БОГОСЛУЖБЕНОМ КАЛЕНДАРУ, УЏБЕНИЦИМА ВЕРОНАУКЕ, ТЕОЛОГИЈИ И СВЕТООТАЧКОМ ПРЕДАЊУ ЦРКВЕ ОД СТРАНЕ ПОЈЕДИНИХ У ЗАБЛУДИ НАЈИСТРАЈНИЈИХ ЕПИСКОПА СПЦ.

Христосу Богу верни народ

и грешни монах Антоније

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.