header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Издато 2,3 милиона биометријских пасоша Штампај Е-пошта
четвртак, 08 јул 2010

Издато 2,3 милиона пасоша

Бета | 08. јул 2010. 13:49 |

 МУП Србије издао је око 2,3 милиона биометријских пасоша и око два милиона личних карата

НОВИ САД - Од почетка замене личних докумената грађана у Србији, МУП Србије издао је око 2,3 милиона биометријских пасоша и око два милиона личних карата, изјавио је данас у Новом Саду министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Дачић је рекао да су сва очекивања уочи писања новог закона била испод тога и да су, с обзиром да је нови састав Владе Србије наследио тај посао од претходне владе, "сви проблеми решавани у ходу".

"До каја године поднећемо захтев за промену законске регулативе за олакшавање процедуре за издавање личних докумената, али и захтева за продужење важења старих докумената, имајући у виду да је рок за издавање нових личних карата без потребе био постављен на пет година", рекао је Дачић.

Министар је оценио да ће издавање личних докумената и даље бити веома важна област у раду МУП-а, али да проблем представља недостатак простора, технике и чињеница да полиција располаже са око 400 запослених који раде на тим пословима.

Дачић је рекао да проблем представља и то што око 200.000 израђених пасоша још увек нису преузели њихови власници, јер је реч о грађанима Србије који привремено бораве у иностранству.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:291563-Izdato-23-miliona-pasosa

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.