header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Драго Жарковић: Реаговање на текст "'Индекс' још држи катедре" Штампај Е-пошта
четвртак, 05 август 2010

Драго Жарковић

РЕАГОВАЊЕ НА ТЕКСТ ИЗ ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ "'ИНДЕКС' ЈОШ ДРЖИ КАТЕДРЕ"

       Поштујући ауторе текста „'Индекс' још држи катедре“ из „Вечерњих новости“ од 3. 8. 2010, и њихову коректну интерпретацију случаја, желим да подсетим да је све ово само последица једне тужне, несхватљиве, невероватне збиље. Да се не би опет поновила прича о нашем пилећем памћењу,  подсетићу да су професори који су гласали против мр Зорана Чворовића (са часним изузецима) учесици афере "Индекс" и да се против њих води кривични поступак. Главни узрок ове борбе против мишљења, борбе против говора, борбе против књиге лежи у писанију бившег епископа Атанасија Јевтића и бившег митрополита Српске Православне Цркве (која више није српска-http://www.novinar.de/2010/04/23/lazni-car-risto-mali.html#more-14946) г. Амфилохија. Ови митроносци не бирају средства, па као што видимо, ни склапање савеза са онима који су процесуирани пред официјелним државним органима.

Наиме, ова два митроносца су својим писмима учинили невиђен преседан у пракси наше Свете Цркве, вршећи притисак на институције које нису под њеном ингеренцијом (http://borbazaveru.info/content/view/2304/37/).

О овом преседану написани су многобројни текстови, па је и на вашем сајту било таквих реаговања (http://borbazaveru.info/content/view/2306/47/).

Из историје смо научили да је из Ватикана долазила стратегија Србе на Србе. Не желим да верујем да исти такви инпути долазе од неких клирика који из сенке покушавају да владају Српском Православном Црквом. Али, чињенице показују да они својим администрирањем у Рашко-призренској епархији разбише тамошње монаштво и прокрчише тужан и жалостан пут за нестанак СПЦ на просторима Косова и Метохије - наше духовне колевке.

Семе зла у Епархији жичкој посеја Атанасије Јевтић, па пређе и у Рашко-призренску њиву истим послом. Српску Православну Цркву на просторима Његошеве Црне Горе, оног истог Његоша који је своју Лучу микрокозму  посветио СВОМЕ СРПСКОМ РОДУ, затре митрополит Амфилохије, па оде да то расрбљено семе баци и на косовско-метохијску њиву.

Да ли ће ови острашћени људи, који српске монахе прогоне из манастира, српске интелектуалце са Универзитета, да се придруже еп. Иринеју Буловићу који је отишао корак даље - да изриче пресуде у кривичном поступку који припада, иначе, држави, односно независном судству, а не Цркви?

Да ли нас је због грехова наших стигла казна Божија да нам за духовне вође дођу гори од оних Домановићевих, који својим безумљем покушавају да суноврате наше душе у духовну погибао?

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.