header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радован М.: Папин криж над Србијом Штампај Е-пошта
недеља, 26 септембар 2010

 ПАПИН КРИЖ НАД СРБИЈОМ

- Поводом -  Ниш 2013. – 'Тајна безакоња'“ -

         Вест и слика, тајно планираног крста изнад Ниша, опомињу нас на сурову стварност: Синод СПЦ, на челу са патријархом, жарко жели да годишњицу Миланског едикта обележи у Нишу гостовањем папе и градњом, не часног крста, него рогобатног латинског крижа над градом Нишом, који ће као тешко бреме притиснути сву Србију и све Србе.

Требали би „јавит' што је јавно“- да сама идеја да у Нишу буде главна прослава 1700- те годишњице Миланског едикта не би била ни на нивоу дечијег размишљана, да није њене екуменистичко - унијатске позадине. Па Милански едикт је издат у Милану, а не у Нишу! Какве толике везе има са едиктом сада то што је његов издавач рођен у Нишу? Он због тога сигурно не би донео тај акт и зашто би се онда то, мимо другог света, прослављало у Србији? У време едикта Ниш није ни био у Србији, него у Римском царству. Доношење едикта и није верски, већ политичко- историјски догађај, који је имао велики утицај на историју и развој Цркве, тиме и на ширење хришћанства, али није верски догађај па га и нема у календару. Зашто онда помпезна и прескупа прослава, несвојствена православнима? Чему подизање толиког крста, без духовне и уметничке вредности? Такви и толки крстови нису у традицији православних Срба, већ управо Латина, чији предводник и архијеретик лично треба да дође на ову несувислу параду у Ниш!  Ако је тако, онда је јасно да се то све и смишља да би Латини и њихови екуменистички трабанти у нашем црквеном врху нашли повод за довођење папе у Србију. У том грму лежи зец! Организатори ове ујдурме знају добро шта раде па и то да се овим понижава српски народ и његова Црква, нарочито српске жртве из 20. века. Иза свих злочина  над Србима у том веку, стоји пре свега Ватикан, преко „цркве у Хрвата“.  Бар за то има море доказа. Они који пропагирају уједињење са  латинском „сестринском црквом“, морају бити свесни да се уједињују не само са Степинцем, него и са јасеновачким крволоком Максом Лубурићем, кога на интренету могу наћи на списку „хрватских жртава“. http://ljubusaci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=914:florijan-borasspomenica-ljubuskim-zrtvama&catid=14:historija&Itemid=32

Усташка држава (Павелићева и Туђманава) и геноцид над Србима су дело Ватикана и „цркве у Хрвата“, а и то је сасвим јасно и српским архијерејима који прижељкују да папа дође у Ниш под онај криж! Значи, свесни су и последица својих екуменистичко-унијатских планова и на њих пристају! Несрећа и срамота њихових поступака већа је тиме што се они слизују са Ватиканом над свежим српским гробовима и рушевинама по Крајини, Славонији, Херцеговини, западној Босни, док Србијом још тумарају бескућници које је Ватикан, преко Туђмана, оставио без завичаја и крова над главом. Али, шта вреди ово причати онима којима је срце отврдло, а очи су заслепљене пред силом и сјајем „Кристова намјесника на земљи“.

Да је подизање високих бетонских крстова, изнад насеља и поред путева својствено Латинима, свједоче бројни такви крижеви подигнути последњих година по Крајини и Херцеговини. Они су постављени, обично, поред уништених српских насеља, поред којих  су, на српској земљи, изграђена насеља за хрватске колонисте. Ти крижеви су знак освајања туђих, у овим случајевима српских и православних простора и доказ да иза злочина и прогона стоји „сестринска црква“.

Радован М.

 

Сл. 1: Латинска црква у Тасовчићима код Чапљине подигута 2002. на месту некадашње зграде српске школе

  

 Сл. 2: Папин криж на брду Хум изнад Мостара

 

   Сл. 3: Папин криж изнад Међугорја

 

Сл. 4: Криж на брду Модрич изнад Тасовчића - до 1992. насељу са српском већином, налази се на месту где је био усташки затвор за Србе пред њихово бацање у јаме 1941. Около крижа су куће за хрватске колонисте
Image
 

Сл. 5: Папин криж у насељу Бобаново- Бобаново је ново насеље за хрватске колонисте на некада српској земљи, на путу Столац –Чапљина. Носи име по Рафаелу Бобану, команданту усташке Црне легије и по Мати Бобану, Рафаеловом синовцу, оснивачу Хрватске Херцег- Босне
Image

ВНИМАНИЕ!
Напоминаем, что администрация Mail.Ru и владельцы других сайтов никогда не просят своих пользователей прислать им пароли от ящиков.
Компания Mail.Ru никогда не просит своих пользователей оплатить доставку подарков и призов.
Компания Mail.Ru никогда не просит своих пользователей отправить смс (в том числе и бесплатные) для возобновления или поддержания работы почтового ящика, а также для получения приза.
Будьте внимательны, не попадайтесь на уловки мошенников!

ВНИМАНИЕ!
Данное письмо содержит потенциально опасный HTML-код, заблокированный системой безопасности.
Возможно, оно отображается неправильно.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 27 септембар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 82 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.