header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Грешни Милоје за "Борбу за веру": Ако ућуткају владику Артемија, камење ће проговорити! Штампај Е-пошта
среда, 29 септембар 2010

Изјава Грешног Милоја за „Борбу за веру“ поводом забране Патријарха Иринеја владики Артемију да говори на конференцији за штампу

Ако ућуткају владику Артемија, камење ће проговорити!

       У мом крају у народу постоји израз „стукач“. „Стукач“ је оплавак, којим се по челу и међу рогове ударао во који је "зерли" - који брже иде и боље вуче од парника. Бивало је у историји рода нашега непомјаника који су стукали људе, одузимајући им Богом дано право да мисле својом главом и говоре својим устима. Али, они који су стукали људе, остали су упамћени по злу, да се испуни реч Господња: По плодовима њиховијем познаћете их.

Изгледа да неки преучени људи не извлаче поуке из Јеванђеља и минулих времена, па праве исте грешке као они минули непомјаници.

Мени се чини да ће такви људи имати проблем са лаосом Божијим. А ко год се са народом судио - парницу је сагубио!

Нека би Бог дао, да уздрхти десница онима који су узмахнули стукачима на лаос Божији и на Божије људе, попут Његовог Преосвештенства владике Артемија; нека би побацали стукаче и раширили руке своје да у загрљај приме браћу своју!

Грешни Милоје (Стевановић)

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 30 септембар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.