header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јеромонах Дамјан: Прво морамо да се одморимо, а онда ћемо одлучити и како даље Штампај Е-пошта
субота, 20 новембар 2010

АРТЕМИЈЕ У КРАЉЕВАЧКОМ ХОТЕЛУ РОЈАЛ

Субота, 20. Новембар, 2010.| Аутор: Агенција БЕТА

КРАЉЕВО - Рашчињени владика Артемије одсео је са групом оданих монаха у краљевачком хотелу "Ројал". Јеромонах Дамјан који је у Артемијевој пратњи рекао је за агенцију Бета да је њихову групу све време од административне линије са Косовом пратила полиција.

"Ми смо и даље под полицијском присмотром, само нам није јасно зашто", рекао је јеромонах Дамјан и додао да су полицајци фотографисали аутомобиле и људе који су у пратњи Артемија. Он, међутим, није могао да каже који су наредни кораци групе монаха коју предводи Артемије, а коју СПЦ оптужују за раскол и насилно преузимање манастира на Косову и Метохији.

"Прво морамо мало да се одморимо, да видим шта смо и где смо, а онда ћемо одлучити и како даље... Сада је све то отворено и ново, такође и непланирано", рекао је јеромонах Дамјан.

Према његовим речима, Артемију је верно око 80 монаха и монахиња. Монаси лојални рашчињеном владики Артемију пре два дана су ушли у манастир Дубоки поток, на северу Косова. Јуче су накратко ушли и у манастир Девине воде, а према саопштењима Епархије рашко-призренске, покушали су да уђу и у манастире Бањска и Црна Река. У томе нису успели.

Јутрос је Косовска полиција извела Артемија из манастира Дубоки поток, након чега је он кренуо ка централној Србији и задржао се у краљевачком хотелу. Сабор СПЦ, највише тело Цркве, јуче је рашчинио владику Артемија и вратио га у ред монаха. Против њега и групе монаха из његовог окружења поднете су и кривичне пријаве због упада у манастире. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је раније данас да је кривична пријава против Артемија прослеђена тужилаштву.

http://www.kurir-info.rs/vesti/artemije-u-kraljevackom-hotelu-rojal-60849.php

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 новембар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.