header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Славко Радовановић: Владика Артемије у Лозници Штампај Е-пошта
понедељак, 10 јануар 2011

ДОЂИ И ВИДИ

ImageКо није осетио благодат у срцу своме, могао је то осетити ових Божићних благдана у Љуљацима и у Лозници код Чачка.

Огроман број људи из свих крајева земље сабрао се око бадњака у Љуљацима, а након паљења бадњака из грла на стотине верника у небо је узносило богомољне песме све до поноћи када је почела Служба Божја, коју је служио Њ.П. Епископ Артемије уз саслужење већег броја јереја.

Сутрадан, на Сабор Пресвете Богомајке, након Свете Литургије, Владика Артемије је посетио Црноречко братство у егзилу које је смештено у Лозници код Чачка. Заиста је била велика привилегија учествовати и видети призор када се спонтано окупљен побожни народ из Чачка, Пожеге, Ариља... сјатио у етно-село у Лозници да дочека великог праведника и страдалника Њ.П. Владику Артемија. Требало је доживети топлину која извире из очију овог благочестивог старца, у коме смо, срцима својим и душама својим, препознали један од снажних стубова Православља, изнедрен из рода нашег православног и који нам је као Божји дар дат да преко њега познамо и сачувамо веру наших Светих Отаца.

Жалим што за долазак Владике нису знали неки моји познаници, који су збуњени клеветама појединих чланова Синода СПЦ.

На трећи дан Божића поново сам био у Љуљацима на Светој Литургији коју је, такође, служио Владика Артемије, и поново сам доживео топлину у срцу и радост неизмерну.

Честитајући вама, поштована Редакцијо, Божићне празнике и наступајућу Нову годину, као и вашим цењеним сарадницима и посетиоцима, желим да поновим оне Богомудре речи: „Дођи и види...!“

Видео запис и фотографије које вам шаљем у прилогу биће само једна мала успомена на овај предиван дан.

Славко Радовановић, Лучани

Посета еп. Артемија етно-селу у Лозници

 
 
 
 
 
Еп. Артемије у дому Грешног Милоја
 
 
 

Фотографије преузете са: http://www.eparhija-prizren.org/sr/bogosluzenja/ljuljaci/130-drugi-dan-bozica.html

Последњи пут ажурирано ( субота, 15 јануар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.