header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радованче Селић: Захвалност оцу Стефану Икономовском Штампај Е-пошта
недеља, 30 јануар 2011

Поштована редакцијо,

Желео бих да у неколико реченица изразим своју захвалност оцу ђакону Стефану Икономовском на његовом тексту „О икономији и акривији“ . Невелик по обиму, текст има изузетну богословску вредност.

       У њему се, кроз призму учења  Светих Отаца, баца светло на стање у коме се наша Црква налази, као и на узроке који су до тог стања довели. Својим јасним одговорима, утемељеним на Светом Писму и Светом Предању, отац Стефан развејава сваку евентуалну нејасноћу и недоумицу. Његове речи одражавају његову дубоку веру у победу Православља над свим јересима, као и љубав према нашој светој Цркви, према страдалној и неправедно прогнаној браћи (којој упућује речи утехе и охрабрења), али и љубав према браћи заблуделој (коју позива на покајање).
         Најкреће речено, реч оца Стефана је црквоградитељска, а његова одважност у пројављивању слободе којом нас је Христос ослободио - укрепљује нашу наду да у српском народу има „седам хиљада људи, који не приклонише колена своја пред Ваалима“ (Рм.11,4).

На многаја љета, оче ђаконе!

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 јануар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.