header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Забринутост кардинала Шенборна Штампај Е-пошта
уторак, 15 фебруар 2011

 VELIKI IZLAZAK IZ KATOLIČKE CRKVE, GLAVNI UZROK PEDOFILSKI SKANDALI

Austrija: 87.000 katolika manje

Rekordan broj Austrijanaca napustio je Rimokatoličku crkvu prošle godine nakon niza seksualnih skandala koji su je potresli, prema službenim brojkama objavljenim ovaj tjedan.

Crkva je u Austriji izgubila 87.393 vjernika prošle godine, čak 64 posto više nego 2009., odnosno najviše od 1945., objavila je austrijska katolička novinska agencija na temelju statističkih podataka iz austrijskih biskupija, a prenosi Vjesnik. Najviše vjernika crkvu je napustilo u prvom dijelu godinu.

Austriju su u ožujku potresli skandali o svećeničkom seksualnom iskorištavanju djece u katoličkim institucijama. Potkraj 2010. u Austriji je bilo oko 5,45 milijuna rimokatolika od 8,4 milijuna stanovnika.

Svaki odlazak vjernika iz crkve je “bolan“, kazao je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn u priopćenju, dodajući kako su ovi podaci sigurno povezani sa seksualnim skandalima.

Za Rimokatoličku crkvu, koja se dijelom financira dobrovoljnim prilozima vjernika, to znači i velik manjak novca. Austrijska biskupska konferencija zatražila je od svih svojih vjernika da godišnje daju od 0,1 do 1,1 posto svojih primanja crkvi, ovisno o bračnom statusu i broju djece, što iznosi oko 350 milijuna eura godišnje, piše Vjesnik.

http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalom/6206/austrija_87000_katolika_manje/

Последњи пут ажурирано ( уторак, 15 фебруар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 79 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.