header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо Епископа Артемија Митрополиту Пирејском Серафиму Штампај Е-пошта
субота, 19 фебруар 2011

 Агенција Ромфеа 15. фебруара 2011. пренела је у целини писмо које је Његово Преосвештенство Епископ Рашко-призренски Артемије упутио Митрополиту Пирејском Серафиму.

У наставку доносимо превод писма. 

АРТЕМИЈЕ

ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ

ЕПИСКОП РАШКОПРИЗРЕНСКИ

У ЕГЗИЛУ

Ебр. 03

08.02.2011. године


Његовом Високопреосвештенству

Митрополиту Пирејском Г-ну,

Господину    СЕРАФИМУ

П И Р Е Ј А - Г Р Ч К А

Ваше Високопреосвештенство,

Драги ми у Христу брате,

Неизмерно смо Вам захвални за Ваше преобилно љубави и разумевања писмо од 31. 01. 2011. године, којим сте богонадахнутим речима утешили и обрадовали моју душу, која се по допуштењу Божјем, ево пуну годину дана, налази у прогонству, невољама и страдањима многим.

Посебно Нас радује да сте Наше дописе схватили правилно и својим тумачењима у духу светих Канона Православне Цркве охрабрили и подржали како Нас лично, тако и Наше монаштво и благоверни народ који је уз Нас, да истрајемо на путу борбе и страдања за истиниту и праву Веру, коју нам оставише свети и богоносни Оци наши, да у њој живимо и да се њоме спасавамо, чувајући себе и своје словесно стадо од многобројних саблазни нашега времена и посебно од опаке свејереси Екуменизма, која је, нажалост, пустила дубоке корене у свим помесним Црквама Православним. И заиста, ова свејерес је подстицана – као што сте сасвим исправно констатовали и храбро исповедили – од стране демонског Америчко-ционистичког фактора и његових испостава, масонских ложа у свим државама...

Утешно је, ипак, што у свим Православним народима постоје храбри борци који ревнују за очување чисте и неокаљане Вере Православне, како међу Архијерејима (попут Вашег Високопреосвештенства), тако и међу клиром, монаштвом и верним народом (особито, већина свештених манастира у Православној васељени има чврсте предањске Православне ставове), што Нас уверава да су истините речи Господње изговорене пред Његово славно Вазнесење: „И ево, Ја сам с вама до свршетка века“ (Мт. 28, 20), као и да Цркву његову „ни врата ада неће надвладати“ (Мт. 16, 18).

На крају, желећи Вашем Високопреосвештенству срећан почетак Поста – Свете Четрдесетнице, проси Ваш свети архијерејски благослов и молитве, остајући у љубави Христовој, Ваш брат и саслужитељ

+АРТЕМИЈЕ

Епископ рашко-призренски

и косовско-метохијски

у Егзилу



http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7285:o-oo-&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Извор: http://www.eparhija-prizren.org/

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 фебруар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.