header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Још један глас против прогона Грешног Милоја-Наташа Јовановић Штампај Е-пошта
недеља, 27 фебруар 2011

 Наташа Јовановић, новинар

У РЕДУ ЈЕ ДА ЗАТРАЖИМ ИСТО

Недавно ми је пријатељица коју сам стекла пишући о њеној необичној животној причи отписала наоко неколико сасвим обичних редова:  Тешка времена почињу са Богом, када га пронађете у себи. То ће вам ретко ко признати. Искушења су тада  ваш стални пратилац. Пробајте да усвојите ову малу молитву: “Боже мој, покажи ми пут којим да идем и ја ћу кренути њиме носећи Теби душу своју“.

Не знам да ли сам је усвојила, али сам је усрдно понављала. Не знам ни да ли сам заиста пронашла Бога у себи, Оног кога је мој народ кроз векове и војевања носио у грудима, али знам да је мој пут до Њега ишао преко владике Артемија. Не преко Берђајева кога сам ишчитала у младости, Јеротића чија сам предавања још као студент слушала недељом у Сланцима, па чак не ни онда када сам у Преображењу код Чачка дубоко схватила да постоји Истина која није од овог света.

Када се у мом животу појавила прва протерана мантија са Косова, без теолошких представа и есхатолошких објашњења, знала сам, а да нисам ни питала, да стазе која она утире јесу стазе истине. Касније сам слушала како пуно таквих мантија пева песме о Косову. Знала сам да су га отели и њима и нама. Шта сам помислила када сам чула да је донета оптужница којом се један човек искључује из СПЦ? Помислила сам да је у реду да затражим то исто. У име исте оне истине, оних протераних мантија, оног издатог Косова!  Са дубоким жаљењем што нисам била у могућности да понесем све тачке оптужнице, посебну ону којом  је исписујући хришћанско милосрђе Милоје Стевановић понудио своје имање Артемијевим монасима.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 фебруар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.