header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Судски поступак против организатора литије у Београду Штампај Е-пошта
уторак, 15 март 2011

ОБРАЋАЊЕ ЈАВНОСТИ ОРГАНИЗАТОРА ЛИТИЈЕ ОДРЖАНЕ У БЕОГРАДУ

9. ОКТОБРА 2010.

У жељи да верни народ још боље разуме у каквом времену живи, обраћамо се јавности са овим кратким обавештењем. Црквени суд суди Грешном Милоју због доброчинства, а световни суд суди због молитвене Литије. Ми, долепотписани, званично смо пријавили у полицији одржавање Литије православних грађана, која је одржана дан пре одржавања такозване "параде поноса". Били смо пријатно изненађени пријемом у полицији, где су нам рекли да, ако је дозвољено окупљање једнима, не виде разлог да не буде дозвољено и другима.

Међутим, недавно смо добили позив на суђење, у коме пише да смо свесно прекршили закон и да смо чак изјавили да знамо да кршимо закон, али да ћемо га упркос свему прекршити! Ово не бисмо коментарисали, само би поновили братске речи добронамерних људи: "Знамо да Господ неће допустити на нас ништа више од онога што можемо носити". Напомињемо, да не само да нисмо добили никакво обавештење о забрани окупљања, а организовали смо и конференцију за штампу поводом Литије или Крсног хода. Па ко би дозволио одржавање конференције за штампу за забрањен скуп? Дајемо и линк са дешавањима током одржавања Литије, која је, по нашем скромном мишљењу, спасила част српске престонице. На њему се јасно види да је Литија протекла у највећем могућем реду, како и доликује православним хришћанима.

Наша савест нас обавезује да се на православан начин и убудуће, путем молитвених Литија, боримо против моралних пошасти данашњице. А ако се због тога мало и пострада, пострадати због молитвене Литије Господу може донети само духовну ползу; не дао Бог да пострадамо због неког срамног дела.

http://www.youtube.com/watch?v=EB9GPm7K75k

Монах Антоније

Снежана Антонијевић

Ранко Гојковић

Последњи пут ажурирано ( уторак, 15 март 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.