header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Осврт на трибину "Долазак папе у Србију - за и против" Штампај Е-пошта
среда, 23 март 2011

 ПОМОР ДЕЦЕ У НДХ

Поштована редакцијо,

Пошто сам присуствовао трибини у Смедереву, одржаној 4. марта 2011. године, хтео бих, поред осталог, да вашим читаоцима пренесем два детаља, која се не виде на снимцима које сте пренели са Ју тјуба http://borbazaveru.info/content/view/3449/1/, јер су на тим снимцима доста скраћена излагања свим говорницима.

Наиме, поред одличних реферата у књизи „Православно-католички дијалог после Јасеновца“ постоје и неки детаљи који се не налазе у самој књизи, а о којима је преводилац Ранко Гојковић говорио на тој трибини у Смедереву. Он је говорио о својим разговорима које је у Петрограду водио са академиком Србољубом Живановићем и поменуо две стравичне чињенице, које у самој књизи нису споменуте.

Први податак који је, по речима господина Гојковића, професор Живановић изнео у тим разговорима јесте податак да је у НДХ убијено преко 110 000 деце!!!

Други податак је, да је према подацима америчке обавештајне службе у покољима над Србима узело учешће 1500 припадника римокатоличког клира, а „Међународна комисија за истину о Јасеновцу“, чији је председник академик Живановић, има податке именом и презименом за 1273 припадника римокатоличког клира који су узели директно учешће у злочинима над Србима, Јеврејима и Ромима. То практично значи да су од три римокатоличка свештеника на територији НДХ, двојица директно учествовала у злочинима.

Овде бих додао да, пошто нема познатог примера противљења злочинима од стране неког римокатоличког свештеника, онда то значи да је практично комплектан црквени римокатолички клир у НДХ или учествовао у злочинима, или му се није противио.

У светлу ових заиста стравичних података, више него лицемерно делују приче о „дијалогу љубави“ са римокатолицима, а сама књига „Православно-католички дијалог после Јасеновца“, са више аспеката, од чисто историјских, преко геополитичких, до богословских, то лицемерје апсолутно показује. Јер Свети Сава, са војском српских светитеља и мученика са једне стране и Алојзије Степинац, надбискуп тог геноцидног клира са друге стране, не могу никако бити припадници исте цркве.

Хтео бих на крају да најтоплије вашим читаоцима препоручим књигу „Православно-католички дијалог после Јасеновца“, а онима који су заинтересовани пренесем информацију да се књига  може наручити путем маила Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. или на телефон 069-197-31-78.

Слободан Гавриловић

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 март 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.