header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Годишњица "Руске народне линије" Штампај Е-пошта
среда, 06 април 2011

 Ђакон Владимир Василик

„РУСКА НАРОДНА ЛИНИЈА“ КАО ЕХО РУСКОГ НАРОДА

Пре годину дана, 7. априла 2010. године, на Интернету се појавио нови домен – www.ruskline.ruна коме је размештена „Руска Народна Линија“.

Несумњиво да се постојани читаоци и аутори РНЛ добро сећају прошлогодишње историје http://ruskline.ru/news_rl/2010/04/09/chto_proishodit_vokrug_russkoj_linii/   http://borbazaveru.info/content/view/2215/90/ Напомињем да је удар на „Руску Народну Линију“ која је тада егзистирала под називом „Руска Линија“ био извршен на Велику Среду. То је у вишем ступњу разумевања веома значајно. Но агенција се одржала и поново се родила на празник Благовести, што је такође значајно, јер се на Благовести каже „данас почиње наше спасење“. И више од тога, Благовести су дан када по александријској традицији почиње Нова Година, тако је било и у Русији и у западном средњевековљу у многим земљама. То је стварно почетак новог живота.

У почетку је неке збуњивала промена имена – од „Руске Линије“ постала је „Руска Народна Линија“, међутим нови назив није вештачки, он је акумулирао оно најбоље, а то је Православље, Самодржавље, Народност. За „Руску Народну Линију“ се стварно може рећи „мој непоткупљиви глас је био ехо Руског народа“. Уистину „Руска Народна Линија“ олицетворује тежње, наде и туге руског верујућег православног народа и она је данас једна од малобројних независних ресурса. „Руска Народна Линија“ је уникалан ресурс, то је друштвено-црквени ресурс који органски у себи сједињује световне, црквене, културне, богословске и политичке компоненете. Тај ауторски колектив који се окупио око „Руске Народне Линије“ је јединствен и то је добро што се он увећао после удара на редакцију. Такође је добро што се увећао и број публикација на „Руској Народној Линији“ и промислитељско је и значајно и то што је као резултат само једне године рада „Руска Народна Линија“ ушла међу десет најчитанијих религиозних сајтова Руског интернета.

Ја желим „Руској Народној Линији“ да настави да одржава прави тон верности Цркви и свештенству који је разрађен у толиким тешкоћама и да истовремено задржи независност у својим судовима. Такође желим „Руској Народној Линији“ да се држи речи светог благоверног великог кнеза Александра Невског - „Није Бог у сили, него у Истини“.

Ђакон Владимир Василик, специјално за „Руску Народну Линију“.

Превео са РНЛ: Ранко Гојковић

Последњи пут ажурирано ( среда, 06 април 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 1 гост на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.