header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Заборавио је народ Христа Штампај Е-пошта
четвртак, 28 април 2011

Само о Христу

У Име Оца и Сина и Светога Духа!

„Господи устне мои отверзеши и уста моја возвестјат хвалу Твоју“

„Било како му драго, притворно или истински,

Христос се проповеда; и томе се радујем, а и радоваћу се;“

Благочестиви србски народ, чувар праве вере у јединога Бога и Господа Исуса Христа, свагда се неизмерно радовао свакој речи о Исусу Христу желећи, заједно са Апостолом Павлом, да се проповеда и говори само о Христу Исусу.

Тада се није говорило о отпадницима од Бога и Христа Његовог већ се архи-отпадник покривао речју: непоменак, дакле да се и не помиње, да се о њему не говори. А оне који оставише Христа, који постадоше Његови противници и зла дела чинише кријући се иза Имена Христовог, народ покри речима: старе варалице. И остави их и удаљи се од њих да са њима ништа нема већ за Христом ходише, о Њему само говорише, Њиме само живеше јер им Он беше све.

Није више тако. Данас сви, такорећи сви, преварени и подстакнути непоменком са старим варалицама се друже или о њима говоре, због њих се свађају, у архи-варалицу гледају, њему се клањају, само о њему говоре ослепели и обневидели. Било како му драго, притворно или истински, из пркоса или нечистих намера, било противно, само се архи-варалица помиње, због чега се нико више не радује, нити може.

Заборавио је народ Христа, не сећа се Христа, нити помиње Христа, нити проповеда више Христа. А некада Свети и Велики Павле, из заточења у оковима Христа ради, говораше Филипљанима:

 „Једни, додуше, из зависти и свађе проповедају Христа, а други од добре воље; тако да једни из пркоса објављују Христа са нечистом намером, мислећи да ће нанети жалост мојим оковима; а други из љубави, знајући да сам овде за одбрану Јеванђеља. Шта онда? Било како му драго, притворно или истински, Христос се проповеда; и томе се радујем и радоваћу се;“

Дакле и они у оковима, и који страдају прогнани Христа ради, по угледу на Врховног Апостола, Христа само треба да проповедају, само о Христу да говоре, и народ Христу приводе, да се Слави и Велича Христос, да се сви са Христом нађу у Дан Христов.

раб Христов Живко

Недеља Блудног Сина

2011

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 април 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.