header image
НАСЛОВНА СТРАНА
В. Димитријевић: Нећу се више бавити темама због којих сам прозван као "тајни агент"... Штампај Е-пошта
среда, 04 мај 2011

Владимир Димитријевић

ЈОШ ЈЕДНО ОБРАЋАЊЕ ЧИТАОЦИМА „БОРБЕ ЗА ВЕРУ“

Задржавајући за себе право да и даље имам своје мишљење о догађајима у нашој Цркви и свету, као и право да кажем своју реч о страдалницима за правду и истину Христову, обавештавам читаоце сајта „Борба за веру“ да се више нећу бавити темама због којих сам прозван као „тајни агент“ АЈ, ИГ, ИБ & осталих. (Наравно, борбом за истину православне вере, по мери својих снага, бавићу се и даље.) Не желим да саблажњавам браћу Србе оним што је песник Бранко Миљковић означио као „беспотребне истине и одушевљена клања“.

Иако у овом мом обраћању постоји извесна доза емоционалности, која је код сваког човека неизбежна, ипак бих желео да поновим да се у даљу полемику нећу упуштати само због тога да се наши јазови и поделе не би продубљивали. У свему начелном остајем на црквено-канонским позицијама које сам својим текстовима и потписима, на досадашњим апелима српских интелектуалаца, изнео. Јер и од сад, као и до сад, овај случај сматрам начелним, а не личним питањем.

Благодарим свима који су ми упутили реч утехе и подршке, али их молим да не полемишу и да не бране моје ставове, с којима се читалац може упознати на сајту „Борба за веру“. (При чему ја, наравно, нити могу нити хоћу да било кога спречавам ако то жели да учини из начелних разлога.)

„Вера, слога и поштење србско су спасење“, рече Свети Николај Жички.  И опет и опет, речима Светог Дамаскина: „Рцем: братие! и ненавидјашчим нас, простим вја воскресением, и тако возопиим: Христос воскресе из мертвих, смертију смерт поправ, и сушчим во гробјех живот даровав!“

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 мај 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.