header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Адвокат Т. Ерић: Јединство верних не може се остварити "распињањем" своје браће Штампај Е-пошта
понедељак, 16 мај 2011

Томислав Ерић

НЕПРОФЕСИОНАЛНОСТ И НЕЕТИЧНОСТ САЈТА ''НОВИНАР.ДЕ'' - НАМЕРНА ИЛИ СЛУЧАЈНА

                „Фантомски“ аутори текстова изругују текстове аутора потписаних „главом и брадом“            

Наслов овог текста сам за себе говори, тако да даља његова разрада своди се само на мало прецизнији коментар.

Наиме, немам намеру да одржим неко предавање Уредништву сајта ''новинар.де'' , нити циљ да од свог досадашњег и евентуално новог писања на сајту ''Борба за веру'' правим нови случај подложан прављењу неке нове полемике на сајтовима поводом истих писања.

Текст ''Кибицерски тектови на сајту Борба за веру...'' на сајту ''новинар.де'' аутора скривеног иза псеудонима ''калуђер'' , супростављен је моме тексту наслова ''Кад браћа живе заједно Господ им даде живот вечни'' објављеном на сајту ''Борба за веру''' под пуним именом и презименом.

Све би било у реду да је на сајту ''новинар.де'' истовремено - паралелно објављен и овај мој интегрални текст ради комплетног увида и суда јавности, то јест читалаца.

Овако, неки ''храбри - калуђер'' је истргао из контекста пар пасуса са самог краја овог мог текста, тако не ценећи мој комплетан текст , то јест полемички не  обухватајући све моје претходне наводе из истог текста - ништа мање битне, а који су садржани у његове почетне две трећине.

Здраворазумски је и логично да неко, када као аутор текста пише о општим темама, онда једино оправдано може користити псеудоним.

Међутим када тај исти аутор који користи псеудоним полемише са неким другим аутором неког текста, а који се потписао пуним именом и презименом, занимањем и адресом, онда је таква ситуација објективно неравноправна, непрофесионална и неетична по аутора текста који се представио својим потпуним идентитетом.

Дешавало се, признајем да сам и сам у својим пионирским почетцима на сајту ''Борба за веру'' писао под псеудонимом када сам отварао неке до тада забрањене теме, а што се видело и по почетним негативним коментарима тих текстова на сајту ''новинар.де'' који их је пренео са овог изворног сајта, да би то тек касније постале општеприхваћене, поздрављене од читалачке јавности и јако експлоатисане теме за разна писања разних аутора.

Хоћу рећи, да тада сајту ''новинар.де'' није сметало да их једноставно ''покупи'' са сајта ''Борба за веру'' , а без да претходно преко Уредништва овог сајта обезбеди моју САГЛАСНОСТ, да се ти текстови осим на овом сајту појаве и на неком другом - конкретно сајту ''новинар.де''.

Па ако сада ''калуђер'' и слични псеудоними немају ни до стотинак читања неког њиховог текста на сајту ''новинар.де'', онда су например Уредници овог сајта својевремено, конкретно мојим текстом ''Присилни егзодус - или уклонити све неподобне'' од 02.05.2009. године (преко 600 читања) или мојим текстом ''Све кампање наших дана'' од 2-3.06.2009. године (са око 1500 читања), остварили веома висок тираж, а да нису од мене узвратно добили никакав оправдани протест због тога или тражење неких тантијема због таквог за њих од мене неовлашћеног објављивања ових мојих текстова.

Нисам на крај срца ни према коме, нити осуђујем било кога - неког човека, неки сајт или неког под псеудонимом, само што принципијелно не волим исказано саморекламерство неких појединаца који душевну храну налазе у ''черечењу и разапињању'' других као своје браће која траже свој пут опстанка Православља, и јединства свих верних у роду србском.

На крају ће се свачији трагови познати, Господ ће свима појединачно судити, па се  можда сада само треба испоштовати постојећа ''процедура'' - да свога брата по потреби појединачно укориш, па са два сведока, па опет са сведоцима, па пред Црквом, па тек онда после свега тога му можеш коначно судити и по потреби га одбацити из својих редова.

У Чачку, дана 16.05.2011. год.                        Томислав О. Ерић, адвокат

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 мај 2011 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 97 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.