header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Глас концила": Папин поход тумачити и у светлу Хашке пресуде Штампај Е-пошта
четвртак, 02 јун 2011

 U novome broju Glasa Koncila pročitajte...

»'Hrvatska je zemlja s dubokim kršćanskim i katoličkim korijenima, vjerno čuvanim u teškim vremenima kojih je bilo napretek, poglavito u prošlome stoljeću; na tu je vjernost Sveta Stolica uzvratila iskrenom blizinom i solidarnošću.' U tim riječima glasnogovornika Svete Stolice krije se odgovor na pitanje koje mnogi postavljaju, a koje glasi: Što je onaj pravi, najdublji razlog ovoga pohoda Svetoga Oca?

         Koliko god se to nekima u suvremenim naraštajima katolika u hrvatskome narodu možda ne sviđalo, Sveta Stolica gleda cjelovito i pamti i nagrađuje vjernost onih hrvatskih katoličkih naraštaja koji su je ostvarivali u vremenima kad se za tu vjernost i umiralo i trpjelo - i to je neprijeporni kapital iznimno važan za cjelokupni hrvatski narod, ali i za sve europske narode i za Katoličku Crkvu u cjelini« - stoji u komentaru novoga broja Glasa Koncila (s nadnevkom nedjelje 5. lipnja).

Prenoseći riječi ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice o. Federica Lombardija o Papinu »povratku u Hrvatsku« komentator Miklenić pod naslovom »Potvrda dostojanstva« Papin pohod tumači i u svjetlu Haške presude: »Premda nitko u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj i ne pomišlja da bi papa Benedikt XVI. trebao javno zauzimati stav o nepravednoj prvostupanjskoj haškoj presudi, sam njegov dolazak u Hrvatsku potvrda je neokrnjenoga dostojanstva hrvatskoga naroda – bez obzira na presudu o tobožnjem »zajedničkom zločinačkom pothvatu« koji – koliko se to god pokušavalo kamuflirati – ipak neopravdano baca sjenu na sve hrvatske branitelje i na čitav hrvatski narod«.

U dijelu komentara osvrnuo se i na knjigu s tobožnjim zapisima nadbiskupova (Stepinčeva) čuvara u Lepoglavi u kojoj, piše on, stvarni, nepotpisani autor pokušava falsificirati sliku stvarnoga Stepinčeva trpljenja u lepoglavskom mučilištu, a koja je, ne slučajno, smatra Miklenić, objavljena i u Jutarnjem listu popularizirana uoči Papina dolaska, odnosno pred njegovo iskazivanje počasti nadbiskupu Stepincu.

U zaključnome, drugom nastavku osvrta dr. Jurja Batelje kojim je reagirao na spomenutu knjigu čitatelji imaju priliku saznati pravu istinu o boravku i životu nadbiskupa Stepinca u tome, kako autor piše, »prepoznatljivom mučilištu i gubilištu hrvatskih političkih osuđenika«, suprotno neistinama iznesenim u knjizi, a koje Batelja jasno raskrinkava. /.../

1.6.2011.

 

http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=2&conID=21807&act=view

Последњи пут ажурирано ( петак, 03 јун 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.