header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радованче Селић: О још једном насиљу новотараца Штампај Е-пошта
уторак, 12 јул 2011

Физичко насиље коме је подвргнут православни верник у манастиру Јовању код Чачка, и коме га је подвргао један млади калуђер-новотарац, опет и много пута доказује да су новотарци насилници прве врсте. Пре свега, они су насилници над вером и предањем Цркве, јер руше богослужбени типик и светоотачко учење о Литургији; али, ево, они су и физички насилници, што се и у овом случају показује. „Борба за веру“ је о томе већ много пута писала, и ти примери објављивани су на овом сајту.

Новотарцима је, једноставно, све допуштено, и да имају могућности, сматрам да би они, без икаквог зазора, увели инквизицију и спаљивали оне који другачије мисле. Сви знамо да је овај случај, случај пребијања верника, канонски повод за РАШЧИЊЕЊЕ, али јеромонах Макарије не да неће бити рашчињен, него ће вероватно бити унапређен јер је доказао оданост новотарцима владикама, које су у СПЦ унеле потпуни хаос и несрећу. Ми ћемо још несреће видети и доживети, јер новотарци немају намеру да стану: они хиротонишу нове новотарце, лишене канонске валидности (случај Андреја Ћилерџића, човека који је скинуо мантију и отишао у Немачку, да би га његов ментор, епископ бачки, прогурао за владику), они сарађују са светским моћницима, они не презају ни од чега.

Ипак, сила Бога не моли, а Бог силу не воли. Силници ће проћи, а Бог ће остати. Народ ће своју веру бранити, а ко хоће, нек се турчи и католичи колико му воља. Трпљењем ћемо спасавати душе своје.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 јул 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.