header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Турској пронађен гроб апостола Филипа Штампај Е-пошта
четвртак, 28 јул 2011

 Среда, 27. Јули, 2011.| Аутор: Агенција ТАНЈУГ

АНКАРА - Екипа италијанског археолога на челу са Франческом д'Андријом пронашла је у Памукалеу, античком граду Хијераполису у западној Турској гроб Светог Филипа, једног од 12 Христових апостола, преноси агенција Анадолија.

"Већ годинама трагамо за гробом Светог Филипа... Коначно смо га пронашли у рушевима једне цркве коју смо пре месец дана ископали", објашњава архелог Д' Андрија, који већ више година ради на овом локалитету у Турској. Он је прецизирао да гроб још увек није отворен.

"Једног дана, биће сигурно отворен. Ово откриће има огроман значај за археологију и читав хришћански свет", изјавио је археолог.

Филип је рођен у Галилеји, данашњем Израелу, и био је један од Христових ученика. Пошто је ширио хришћанство на простору Мале Азије, Римљани су га разапели у Хијераполису.

Данас је Памукале атрактивна туристичка дестинација позната по термалним водама, седиментним стенама и белим каскадним терасастим пејсажом, по чему је град и назван "дворац од памука".

http://www.kurir-info.rs/planeta/u-turskoj-pronadjen-grob-apostola-filipa-106441.php

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 јул 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.