header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow РЕЧ СВЕТООТАЧКА arrow Саопштење господина Анатолија Степанова: Сајт "РНЛ" оборен хакерским нападом
Саопштење господина Анатолија Степанова: Сајт "РНЛ" оборен хакерским нападом Штампај Е-пошта
среда, 03 август 2011

 Анатолиј Степанов, главни уредник сајта „Руска народна линија“

Сајт „Руска Народна Линија“ подвргнут је масовном хакерском нападу

Данас (3. августа – прим. „Борба за веру“), око поноћи, започео је хакерски напад на сајт „Руска Народна Линија“ (www.ruskline.ru). Сајт је, истовремено, засут небројеним конекцијама (неколико хиљада захтева у секунди на један фајл). То је такозвани DDoS напад, када са неколико компјутера истовремено долази напад на рачунарски систем са циљем да дође до његовог „обарања“. Као последица стварају се такви услови, где легитимни корисници не могу приступити своме ресурсу.

Оваквим нападом непријатељима РНЛ је пошло за руком да „оборе“ сајт. Ујутро, између 10 и 11 часова, сарадници РНЛ су успели на неко време да „подигну“ сајт и РНЛ је радила у следећих сат и по. Али после тога се хакерски напад појачао и сајт је поново постао недоступан корисницима. По тврдњама експерата ради се о несумњиво нарученој акцији.

Такву врсту напада сигурно не може организовати хакер појединац. Неко, коме се наш рад не допада, платио је за тај напад и то не малу суму. Ко је наручилац напада на РНЛ ми не знамо; можемо само да претпостављамо.

У овом тренутку представници провајдера и стручњаци РНЛ раде на успостављању делатности РНЛ.

Главни уредник РНЛ Анатолиј Степанов

Превод са руског: Ранко Гојковић

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 август 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.